Ivan Stević, član programske komisije za seniore o planovima, kalendaru i predstojećem sastanku BSS

Turska dočekala Orlove

Drumska selekcija Srbije lagano je počela sa pripremama za sezonu. Dušan Rajović i Veljko Stojnić juče su otputovali na tronedeljne pripreme u Antaliju. Dušan Kalaba i Jelena Erić, bez obzira na klupske obaveze i treninge, takođe znaju plan i program rada za nacionalni tim.
Dok se čeka na sastanak Biciklističkog saveza Srbije zakazanog za subotu, 16. decembra, Ivan Stević, član programske komisije za seniore (drum) načeo je temu o programu, predstojećoj kalendarskoj godini:
– Generalno, novosti su da Dušan Kalaba i Veljko Stojnić putuju u UCI kamp s tim da će ovog puta da voze kao kontinentalna ekipa. Samim tim je i program ozbiljniji, što je odlično i ide im u prilog. Zašto. Zato što su Dušan Rajović, Dušan Kalaba i Veljko Stojnić glavni u konkurenciji za Mediteranske igre u Španiji. Oni su potencijalni kandidati, a uz njih je i Jelena Erić. To je taj uži spisak. Upravo bi oni trebalo da se takmiče na toj smotri koja je poslednje nedelje juna odmah posle Državnog prvenstva. Čekamo samo potvrdu o broju mesta što je odluka Olimpijskog komiteta – ogradio se Stević
Drugi deo selekcije putuje u februaru, a u planu su i trke?
– Rajović i Stojnić su već u Turskoj, ostatak reprezentacije je planiran za februar. Upravo će tamo imati i nekoliko UCI trka što ćemo dobro da kombinujemo sa pripremama. Dakle idealan miks. Zato i jeste Turska najbolja za tu priču, ali i finansijski najpovoljnija – ne krije Stević.
O kalendaru posle sastanka?
– Za sada još pravimo kalendar, a u narednu subotu se sastajemo da utanačimo sve. Komisija iz svih kategorija, treneri, čelnici Saveza biće na redovnom sastanku. Treba da se usklade programi i sa ostatkom okolnih zemalja Mađarskom, Hrvatskom, Grčkom, Rumunijom, Bugarskom, kako se ne bi poklapali naši i njihovi programi. Da se dogovorimo i da na pravi način popunimo rupe u kalendaru ako postoje – iskremo će Ivan Stević.

TRADICIONALNE NAGRADE
ZA NAJUSPEŠNIJE U KUPU BEOGRADA

Biciklistički savez Beograda, čiji je predsednik Ivan Stević, danas će da dodeli priznanja za najbolje vozače u Kupu Srbije u svim kategorijama.
– Kao i svake godine uručićemo nagrade najboljima ali i održaćemo pomen bicilklistima, ove godine u Hramu Svetog Arhangela Gavrila u Ulici Humskoj – najavio je Stević i ovu tradicionalnu manifestaciju.