HALO ŠPANIJA – Jelena Erić u majici Silensa trenira za prve klasike

Start u Belgiji i Holandiji

Jelena Erić (22), pokazala je da je bila pravi pik čelnika kluba Silens iz Amerike. Erićeva, najbolja srpska drumašica pokazala je i dokazala da je kadra za velike trke. Vozila je celu turneju u Australiji, nekoliko trka u Španiji, gde joj i baza, sada je čekaju novi, evropski ispiti.
– Trenutno smo u Španiji u kampu u gradu Kambrils. Ovde smo četiri dana, radili smo blok treninga tri dana dana. Posle kratkog odmora nastavljamo u istom ritmu. Očekuje nas odlazak u Belgiju i pravi klasici – najavljuje Jelena.
Malo po malo i Gent, čuvena trka „Omlup Njusblad“ startuje 24. februara:
– Jedna od najtežih trka u sezoni. Strašna konkurencija a staza…Kocke, strma, naizmenično kratka brda. Odmah posle te, samo dan kasnije vozim klasik na gotovo istoj stazi po konfiguraciji. Još ako se uzme u obzir vreme, kiša i vetar, biće to pravi i užitak i izazov – priznala je jedna od najmlađih u dresu Silensa.
Posle boravka u zemlji Beneluksa, vraćate se u Španiju?
– Takav je plan, 27. smo u Španiji, još jedno sedam dana, a onda novo putovanje u Holandiju i čak tri trke. Zapravo start svetskog tura 11. marta na Ronde van Drete.
Očekivano ili ne za prvu sezonu postali ste važna karika i neizostavni član tima?
– I ja sam srećna i prezadovoljna. Ekipa je super i devojke iz tima, baš na nivou. Direktor Silensa takođe. Evo upravo prolazi pored mene i smeje se. Rad je uvek da pomogne, naravno i skrene mi pažnju šta je dobro a šta ne. Ali što je najvažnije, pruža mi dosta šansi da vozim, a pri tome nemam ama baš nikakav pritisak. Znam svoje zadatke i težim da budem što bolja – zaključila je na kraju Kraljevčanka Jelena Erić, dete Metalca, reprezentativka Srbije.