Halo Igl – VELJKO STOJNIĆ RAPORTIRA IZ ŠVAJCARSKE

Zadovoljan sam, čekam rad na hronometru
Veljko Stojnić (19), talentovani vozač iz Sombora i reprezentatativac Srbije – mlađi senior sabira utiske iz Igla, kampa Svetske biciklističke federacije (UCI).
Veljko je u Švajcarskoj zajedno sa kolegom Dušanom Kalabom. Od treninga i surovog ritma gotovo i da nema slobodnog vremena osim u kasnim večernjim satima…
Javio se Veljko i otvoreno pričao o pređenom gradivu:
– Posle provedenih tri meseca u UCI kampu, uglavnom su pozitivni utisci. Stigao sam 15. januara a već dve sedmicnje posle spakovali smo kofere i uputili smo se u Španiju na pripreme. Tamo smo se kao ekipa bolje upoznali i napredovali narednih mesec dana – počeo je Stojnić.
Trke su „već u nogama”:
– Starovale su u martu, sa našim povratkom iz Španije i ubrzo odlaskom u Bretanju gde smo učestvovali na dva klasika. Prvu trku sam završio, dok drugu nisam zbog vremenskih uslova. A i samo nekolicina vozača uspela je da završi. Naredne smo imali u okolini centra u kome smo smešteni. Cilj mi je bio da samo završavam trke i ako je moguće pomognem timu za ostvarenje što boljeg rezultata jer tek sam ušao u seniorske vode. Naravno tu mislim na andere, do 23 godine.
O timu i kolegama, svojoj formi Stojnić će otvoreno:
– Tim je jak, rekao bih najjači do sada u odnosu na prethodne godine. Sastavljen je tako da imamo brdaše, sprintere, ali i vozače za jednodnevne trke. Ukupno nas je 10 i uz Kazahstanca, ja sam sam najmlađi – 1999. godište. Treninzi su za sada bazirani da svi radimo isto, dok u narednom periodu očekujem da radim na hronometru jer mi je to uža specijalnost, a ne brdo. Forma još nije tu, ni ne treba jer još nisu bitne trke. Nadam se kada bude potrebno, da ću biti na najvišem mogućem nivou. Zadovoljan sam i trenerima.
Treninzi se malo razlikuju u odnosu na ono šta sam prethodnih sezona radio sa trenerom Markom Sudarićem, što je i dobro, jer je bitno uvesti promene u trenažne cikluse – uverava na kraju Veljko Stojnić, velika nada srspkog biciklizma.
SEZONA VEĆ NA PAPIRU
Veljko ima jasan plan za sezonu:
– Za prvi deo cilj mi je Trka kroz Srbiju, da vidim šta mogu da uradim, te Državno prvenstvo u hronometru i posle toga Mediteranske igre u Teragoni,u Španiji. Za nacionalnu selekciju voziću na Mediteranskim igrama. Ima nagoveštaja još nekih takmičenja, ali o tome ne bih dok ne dobijem potvrdu..