Gobik Vijator Partizan putuje u Grčku

Provera na trci „Aleksandar Veliki“
 
Tradicionalna trka „Aleksandar Veliki“ u grčkom mestu Kilkis vozi se ovog vikenda. Osim selekcije Srbije, na trci će voziti i klubovi Gobik Partizan Vijator iz Beograda, Metalac iz Kraljeva i Borac iz Čačka.
Ove sezone crno-beli tabor kao kontinentalni tim oslonio se na proverene snage uz veliko pojačanje iskusnog Nebojšu Jovanovića. Uz pomenutog vozača, danas put grada smeštenog između Dorjana i Soluna iz Partizana putuju Nikola Kozomara, Andrej Galovic, Ognjen Ilic, Aleksandar Roman, Stevan Klisurić, Dušan Kalaba i trener Branko Banović
– Ovo nam je prvo takmičenje, prva veća akcija u koju ulazimo iz punog treninga. Zato i ništa posebno ne očekujemo, samo jednu dobru proveru za buduće dane i trke. Bazirali smo program rada za period od kraja aprila i Trku Beograd- Banjaluka a onda i redom. Uz sedmoricu momaka koji putuju u dresu Partizana, na trci imamo još dva juniora ali u majici nacionalne selekcije Pavla Kalabu i Dušana Veselinovića – kaže Branko Banović, trener i predsednik kluba. Crno-belo jato u Grčkoj ostaje dva dana koliko se i vozi trka, a potom sledi povratak u Beograd:
– Sve je potanko isplanirano. Od ponedeljka se vraćamo redovnim treninzima, podizanju forme pre svega na biciklu, kako bismo u narednih četiri, pet nedelja stekli što bolji uvid koliko takmičari mogu i koliko su spremni za zvanična takmičenja a ne samo treninge – istakao je Banović.
Uz trenera Branka Banovića, u taboru iz Humske 1 je i Dušan Banović, ali ima i jedna novina:
– Nebojša Jovanović je zvanično trener mlađih kategorija u Partizanu. Mislim da je to dobitna kombinacija jer Jovanović ima iskustva, još uvek je i aktivan vozač a i u skorije vreme završava višu trenersku školu, kao i fakultet – zaključio je Branko Banović.