Ferre CCN Metalac u Kini

Kraljevo je odvajkada na biciklističkoj mapi sveta. Zato i nije iznenađenje da je šampionski rasadnik talenata, čuveni klub iz ovog grada, Ferre CNN Metalac, rado viđen gost na svim meridijanima, pa i u dalekoj, ali nama, veoma prijateljskoj, Kini.

Vođa puta je proslavljeni reprezentativac, sjajni internacionalac, sportski i biciklistički učitelj, trener Radiša Čubrić.

A kada je popularni Gile na licu meyta sledi, kao i uvek, jasan, precizan izveštaj:

Vozili smo sve poznatiju i sve atraktivniju, samim tim i težu trku Tour de Huangshuan koja ima UCI 2.2, kategoriju – kaže Čubrić.
Na trci je učestvovalo 20 ekipa sve su bili Continetal ili Nacionalne reprezentacije.

Jedina amaterska ekipa i jedna od prvih ekipa iz Evrope koja je došla sa Starog kontinenta posle pandemije Covida 19 !
Rezultatski nismo najbolje prošli ali nije sve toliko ni loše – ocenjuje u svom stilu Čubrić – Poslednji dan Cogoljevic je bio 17, a Stankovic 23.
Najbolji vozač Robinson Je imao defekt i nije završio !


Čubrić ne propušta i da se zahvali domaćinima.

Organizacija je bila vrhunska, primili su nas prijateljski, sportski.Uslovi sjajni.

Naravno interesovalo nas je još malo sportskih aspekata trke.

Rekoh vrhunska trka ali teška staza i velika vrućina sa vlagom od 80 procenata je i bio najveći razlog što smo prvog dana bili lošiji nego što smo objektivno trebalo da budemo.Konkurencija je bila izuzetna jer su sve bili ekipe sa World Tour trke Tour de Quinghai Lake dosle !


Tim iz Kraljeva nije razočarao.Svojim sportskim duhom, fer plej nadmetanjem, pobrali su simpatije svih.

Naš proslavljeni as, sada u ulozi trenera i vođe puta ne propušta i da se zahvali onima koji su omogućili da se Metalac i Kraljevo ponovo nađu na velikoj svetskoj sceni.

Zahvaljujući sponzoru Ferei i organizatoru svi naši troškovi supokriveni .Samo su avionske karte su papreno skupoe i bez njihove pomoći ne bismo mogli na drumove Kine.Hvala im od srca!