Erić i Rajović na 2015. UCI Drumskom Svetskom prvenstvu

172419_8LGSDPetnaest mladih sportista iz “UCI’s World Cycling Centre” učestvovaće će na 2015. UCI Drumskom Svetskom prvenstvu (19. do 27. septembra) u Richmond, SAD.

Sa četiri kontinenta (Evropa, Afrika, Amerika i Azija), ovi vozači će se postrojiti na startnoj liniji u vremenu suđenja i drumskim događajima u Juniorskoj i U-23 kategoriji.

Poslednji događaji na kojim smo ih gledali je Tour de l’Avenir, poslednje kolo UCI U-23 Nacionalnog Prvenstva, koji se dogodio između 22. i 28. avgusta. Čileanski vozač, Jose Luis Rodriguez već je počeo stvarati ime za sebe i biće među U-23 vozačima koje čiji će se nastupi pratiti 25. septembra u Richmondu. Još jedan vozač koji će nastupati je Južno Amerikanac, Adil Barbari iz Alžira.

U Juniorskoj kategoriji, UCI-a WCC će s velikim zanimanjem pratiti Dušana Rajovića (Srbija), El Mehdi Chokri (Maroko) i Antonia Baraća (Bosna i Hercegovina), a u kategoriji žena to je Yumi Kajihara (Japan). Mlada Japanka je zasijala na UCI Juniorskom Track Svjetskom prvenstvu u Astani (Kazahstan) sa dve medalje (srebro  i bronza). Osamnaesta u drumskoj trci i 39. u vremenu suđenja u Ponferradi u 2014.godini, Kajihara će biti u potrazi za nastavkom njenog stalnog napretka na međunarodnoj sceni u Sjedinjenim Američkim Državama za nekoliko nedelja.

Dalje u Ženskoj kategoriji, Jeanne d’Arc Girubuntu (Ruanda) će pisati istoriju za svoju zemlju. Hiljaditi polaznik na UCI-a SSC, a prva u Ruandi, ona je ujedno i prvi vozač koji će predstavljati “Land of the Thousand Hills” na UCI Drumskom Svetskom prvenstvu. Ona će učetvovati u trci na drumu i vremenu suđenja. U muškoj kategoriji, Ruandu će predstavljati četiri vozača uključujući Valens Ndayisenga (Under 23), pripravnik u UCI-evom SSC, i koji je učestvovao u Španiji prošle godine.

U Juniorskoj i Under 23 kategoriji, na UCI Drumskom Svetskom prvenstvu će biti pružena prilika mladim vozačima da se pokažu, kao što je Jelena Erić (Srbija), 8.mesto u Juniorskoj Drumskoj trci u 2014.godini i koja od tada vozi za BTC City Ljubljana na UCI Ženskom Svetskom kupu. Prema Jean-Jacques Henri, trener u UCI-a SSC, koji je komentarisao na temu muškaraca, “3 ili 4 vozača imaju potencijal da se pridruže Kontinentalnom ili Profesionalom Kontinentalom timu.

Alexandros Agrotis, CYP

Anass Ait El Abdia, MAR

Antonio Barać, BIH                                                   

Adil Barbari, ALG

El Mehdi Chokri, MAR

Mohcine El Kouraji, MAR

Marcio Filho, BRA

Jeanne d’Arc Girubuntu, RWA

Julius Jayde, RSA

Yumi Kajihara, JPN

Valens Ndayisenga, RWA

Andrej Petrovski, MKD

Dušan Rajović, SRB                                                  

José Luis Rodriguez, CHI

Laura Vainionpaa, FIN