Dva četvrta mesta i novi svetski bodovi za kraj turneje po Grčkoj


MTB trkama UCI kategorije 2 i 3 u grčkom gradu Kilkis, takmičarka biciklističkog kluba Velo, Teodora Savić Popović osvajanjem četvrtih mesta nastavila sa uspešnim vožnjama svoj povratak u MTB trkama.

Na atraktivnoj stazi prvog dana trke na XCC stazi UCI kategorije 3 u direktnoj borbi za 3. mesto sa grčkom takmičarkom nedostajalo je rutine i sigurnosti na pojedinim deonicama koje su posledica prethodno dužeg prekida u takmičarskim aktivnostima.

Drugog dana osetio se nedostatak eksplozivnosti i brzine ali je četvrto mesto bilo u ovom trenutku zadovoljavajući rezultat na dužoj stazi i po krugu i po vremenu trajanja na UCI trci kategorije 2.

Osvajanjem novih svetskih bodova koje ponovo vraćaju Teodoru na svetsku rang listu. Uočene pozitivne aktivnosti i nedostaci, koji se uz određena ulaganja mogu brzo podići na viši nivo, mogu biti realizovani kroz nastup na novim trkama sledećeg vikenda na novim UCI trkama koje se organizuju na Andrevlju. Ulazak u nagrade i osvajanje novih svetskih bodova koje se plasmanom ostvaruju, daće podstrek novom napretku u Teodorinim takmičarskim ambicijama…

Grčki klub Podilatis bio je odličan domaćin.

U toku ove Grčke turneje na Peloponezu uspešan sudijski rad obavio je naš UCI MTB komesar Nikola Jakovljević.