Dušan Rajović vozio u Polkovicama

Odlično 4. mesto u poslednjoj etapi

Dušan Rajović (20), vozač Adrije iz Slovenije učestvovao je na etapnoj trci u Polkovicama. U trećoj poslednjoj etapi od Glogova do Polkovica (130 kilometara) Rajović je bio četvrti i jako malo mu je nedostajalo da se domogne podijuma.
Ovu trasu Kraljevčanin je prošao u vremenu 3:03,31, baš kao i pobednik Poljak Alan Banašek (CCC Sprandi Polkovice), odnosno drugoplasirani Silvester Janiževski (Vibateh) i Italijan Filipo Fortin (Tirol Sajkling tim)…
U prvoj etapi Kraljevčanin je bio 27. u vremenu pobednika 4:05,25 a zanimljivo je da je čak 96 vozača deonicu od Zlatorija do Javora (166 kilometara) prošla sa istim vremenom.
Hladno vreme, vetar koji nije prestajao da duva, otežali su i drugu etapu od Žerzoniova do Srebrne Gore te je Rajović bio 111. sa još 74 takmičara. Ipak, kada se zaokruži celina, vožnja u Poljskoj je bila dobra:
– Prva dva dana je bilo baš teško borili smo se i protiv vremena. Favoriti su se domogli dobrog plasmana što je i bilo očekivano. Ipak, tog trećeg dana, ekipa je radila za mene, pogovotu poslednja dva kruga da dođem u što bolju poziciju. Na žalost, nisam se baš najbolje osećao, možda sam bio istrošen i završio sam kao četvrti – komentarisao je Dušan Rajović.
Mladom vozaču Adrije sada predstoji dvonedeljni odmor od trka, ali će se za to vreme zajedno sa kolegama pripremati u Sloveniji i to na planini. Već 20. maja Dušan Rajović sa timkom putuje u Austriju na nove trke.