Dušan Rajović sutra startuje na svetskom prvenstvu u Bergenu

Bez prognoza rezultata

Veljko Stojnić, juniorski reprezentativac Srbije „probio je led“ na planetarnoj smotri 90. izdanja drumskog SP u norveškom Bergenu. Veljka očekuje još trka u kategoriji juniora u subotu, kada će voziti i Jelena Erić drumsku trku sa najboljim seniorkama na svetu.
A dan ranije, u petak, 22. septembra stazu će pre pomenutog tandema da „overi“ Dušan Rajović. Najuspešniji naš vozač pre nešto više od mesec dana na EP u Herningu bio je 12. u kategoriji mlađih seniora. Sada, očekuje jednako jake rivale, iste kao i u Danskoj, sa time da su uslovi na stazi u komšiluku potpuno drugačiji
– Bio sam već na stazi, vozio, proverio kako to izgleda. Potpuno je različita u odnosu na onu iz Herninga. Ova u Bergenu je tehnički dosta zahtevna, sa puno uspona i brda. A da li mi odgovara, hm, tako tako. Ne u potpunosti – priznaje 20-godišnji Kraljevčanin.
U sredu ste odradili trening, dan kasnije šta je u planu?
– Već po pravilu to je bio jutarnji trening. Dan pred trku voziću samo lagano da malo još uđem u ritam. Forma je tu, zdravlje me služi i noge što je najbitnije. Pre svega želim psihički da se spremim. Ipak, upravo zbog svega navedenog o stazi, ne bih da govorim o rezultatu. Na svakoj trci dajem sto odsto sebe, a za šta će to da bude dovoljno, videćemo – iskreno će vozač Metalca i slovenačke Adrije
Kakva je konkurencija, kome dajete primat u borbi za visok plasman?
– Upravo domaćinima, Norvežanima,.te Belgijancima, Holanđanima. I Amerikanci su nezgodni po pravilu. Imaju jednog ozbiljnog vozača – svestan je Dušan da će borba da bude velika
Umor, prisutan ili ne?
– Pravo iz Slovenije sam došao u Norvešku. A pre toga odvezao sam dve trke u Italiji. Jesam umoran, ali takva mi je cela sezona i ne žalim se. Ovom trkom završavam za ovu takmičarsku godinu a onda 1. okotbra vozim revijalni Gran Fondo u Beogradu – podrobno će Dušan o svemu.

ADRIJA PO DUŠANOVOJ MERI
Njegova i prijateljica i koleginica Jelena Erić, na kraju godine promeniće sredinu. Iz slovenačkog BTC Sitija seli se u Španiju, a voziće za američku protur ekipu Silens. Dušan nastavlja u „deželi“:
– I sledeće sezone voziću za Adriju Mobil. Uslovi mi odgovaraju, u potpunosti sam zadovoljan. Kako sada stvari stoje, veći deo tima će da ostane na okupu – otkrio je Rajović.

ORLOVI NA STAZI
Petak, 22. septembar: Drumska trka mlađi seniori (do 23) – Dušan Rajović
Subota, 23. septembar: Drumska trka juniori – Veljko Stojnić, elita žene – Jelena Erić