Dušan Rajović sa Adrijom na Gran priju u Poreču

Dobro 10. mesto na Laguni
Dušan Rajović, Srbin kojio već drugu sezonu vozi za slovenačku Adriju Mobil, osvojio je 10. mesto na Gran priju „Laguna-Poreč“. Posle prvog mesta na etapi na Kipru, ovaj 21-godišnji Kraljevčanin zajedno sa klupskim kolegama odlično je vozio i na prvoj od nekoliko trka koje ga očekuju u Hrvatskoj i Sloveniji.
– Trenutno smo u Rijeci, tu nam je baza gde treniramo ali i idemo na trke.
Zadovoljan sam izdanjem na Gran priju- Laguna jer konkurencija jeste bila jaka. Vozili su najbolji timovi iz Slovenije, Austrije, Italije… A još ako se uzme u obzir vreme, kiša a onda i sneg koji je provejavao i svega pet stepeni Celzijusovih, 10. mesto koje sam osvojio jeste dobar rezultat – iskren je Rajović.
Možda bi se mladi vozač Adrije i domogao podijuma, ali je imao i efekt:
– Trka je bila teška, deonica od 161 kilometara. Već na 30, 40. kilometru od cilja grupa se raspala i ostalo je 20 vozača. Bio sam među njima ali na 20. kilometru pred kraj pukla mi je zadnja guma. Dešava se, nema šta, uspeo sam da je zamenim, ali dok sam stigao, uhvatio priključak… Tako da kada se sve sabere, moj plasman je realan. U drugoj grupi sam stigao sa zaostatkom od jednom minuta i 13 sekundi. Najbolji plasman od timskih kolega ostvario je Jure Golčar – podsetio se trke Rajović, kome u narednim danima slede trke na Gran priju Izole, Umaga, ponovo Poreča, da bi celina bila zaokružena na „Istarskom proleću“.