Dušan Rajović raportira sa priprema u Antaliji

Glavni sprinter Adrije

Dušan Rajović (20), već nedelju dana je u Turskoj u Antaliji. Polako se trenira i doteruje forma za ono što reprezentativca Srbije i vozača slovenačke Adrije Mobil ove sezone. Još malo i januar je tu kada startuju i prve trke..
Najbolji drumski vozač mlađe generacije javio se iz Antalije:
– Bio sam prvo na pripremama sa timom Adrije u Poreču, zapravo to je bio više timski sastanak. Bilo je govora o prošloj, ali i kakvi su planovi za novu 2018. takmičarsku godinu. Ceo tim je ostao isti, tu su Rogina, Golčar, Gazivoda, Grošelj, Per, Božić, Horvat, Jarc, Katrašnik i ja. Dobili smo novog sportskog direktora Srećka Gljivara koji je došao umesto Boštjana Mervara – preneo je Rajović.
Šta je označeno kao bitno za ovu takmičarsku godinu?
– Pričali smo mnogo šta bi trebalo da je glavno. Najbitnije za sledeću godinu je da se što bolje pripremimo za domaću trku Tur of Slovenia – GP Adrija Mobil, potom Tur of Kroacija, ali i nekoliko dobro kategorisanih trka – istakao je Rajović. Rajovićeva agenda je dupke puna:
– Posle Poreča, sam došao na pripreme u Antaliju i ostajem do 28. decembra. Onda je mala pauza oko Nove godine. Već 4. januara putujem u Istru, u Umag, na zajedničke pripreme sa Adrijom. Od 11. do 23. istog meseca ovog puta sa klupskim kolegama ponovo sam u Antaliji gde ćemo da radimo do prve trke koja je na Kipru. Sledi Istarsko proleće
i tako redom – potanko će glavna uzdanica Adrije.
Dobre vožnje u minuloj godini nevele su i trenere i čelnike Adrije da Vam daju puno poverenje?
– Biću glavni sprinter u ekipi, samim tim mi se ukazuje velika šansa da napredujem i pokažem i sebi i njima koliko mogu. Nadam se da ću da ponovim sezonu kakva je bila prošla. Zapravo, ova treba da bude još bolja – kaže vozač Adrije koji je od rezultata podvukao pobedu u Kini, podijum u Sloveniji, kao i REPREZENTACIJA SRBIJE I EP
Rajović baš kao i ostali reprezentativci Srbije za sada čekaju plan i program za nacionalni tim:
– Jedino što znam to je da ću krajem godine da vozim na Evropskom prvenstvu. Za sve ostalo još uvek čekam – potvrdio je Dušan.