Dušan Rajović pravo iz Slovenije stigao na Državno prvestvo

Za uspeh u majici Metalca

Dušan Rajović (20) vozač slovenačke Adrije Mobil, stigao je u ponedeljak u Srbiju u rodno Kraljevo. Razlog, Dušan će da vozi na Prvenstvu Srbije u dresu svog matičnog kluba Metalca iz Kraljeva. Šampionat države na programu je od petka, 23. juna do nedelje 25. Prvog dana vozi se hronometar, a poslednjeg drumska trka i već po tradiciji na Beranovcu kraj Kraljeva.
Rajović, koji je ove sezone za Adriju vozio već 15 trka, a sezona je tek u jeku, sumirao je malo utiske sa nedavno završene trke „Tur of Slovenija“ – Prvog dana sam bio sedmi, drugi dan etape vozila se trka Ljubljana-Ljubljana bila je jaka kiša sve vreme a poslednjih 50 kilometara je bilo toliko klizavo da smo jedva vozili. U poslednja dva kruga u Ljubljani do 500 metara od cilja imao sam dobru poziciju, treću i blizu da se domognem podijuma. Ipak, na ulasku u poslednju krivinu proklizao sam i izgubio mesto. Treći dan je bilo brdo, ekipa je radila za kolege iz tima Roginu i Golčara. I poslednjeg, četvrtog dana cilj je bio u Novom Mestu odakle je i moj klub Adrija. Deonica izuzetno tehnički zahtevna, u poslednjem krugu je bilo dosta padova, izgubio sam poziciju i završio kao 20.
Vrlo brzo ste se preorijentisali na sledeći zadatak, Prvenstvo Srbije, vozićete za Metalac. Šta očekujete kakve su želje?
– Ne mogu ništa da kažem, prognoziram, nezahvalno je. Ima dosta dobrih vozača iz Srbije. Kao i uvek pružiću maksimum, borićemo se kolege i ja i nadam se dobrom rezultatu. U timu će osim mene da budu i Dimitrije Žarković Đolai, Milan Dragojević, Jovan Milenić, i braća Srećko i Dejan Đolić – kaže Rajović.
Isto veče pakuju se koferi a dan kasnije već ste sa Adrijom u Italiji?
– Šampionat Srbije se završava u nedelju, u ponedeljak već putujem sa kolegama iz slovenačkog tima na dvonedeljne pripreme u Italiju u Livinjo. Posle toga letimo za Kinu na turneju koja nas očekuje – potanko će Dušan Rajović o rasporedu.