Dušan Rajović 102. na petoj etapi “Trke kroz Hrvatsku”

Vožnja u službi tima

Završena je peta etapa „Trke kroz Hrvatsku“ druga po težini staza, nije se posrećila Dušanu Rajoviću a ni kolegama iz slovenačke Adrije. Deonicu od 141 kilometara od Poreča do Učke, Kraljevčanin je vozio sa grupom koja je stigla pozadi, zauzeo je 102. mesto (zaostatak od 21 minuta 52 sekunde za najboljima), radio je za kolege Radoslava Roginu i Jure Golčera.
Pobednik etape je Španac Žame Roson u vremenu 3:41,47, drugi je kroz cilj prošao Vinćenco Nibali, dok se podijuma dokopao i Jan Hirt obojica u vremenu prvoplasiranog.
Boštjan Mervar, trener Adrije, relno je komentarisao rezultat pretposlednje etape:
– Radoslav Rogina je stigao 18. Ovo je bila možda i najteža etapa na trci, momci su radili za Roginu, ali ako imamo u vidu njegovu trenutnu formu, i izuzetno jaku konkurenciju, epilog jeste očekivan. Ne kažem da sam zadovoljan, ali očito da u ovom momentu ne možemo preko toga. Rajović je vozio kao i svaku etapu koja obiluje brdima u službi kolega. Vukao je za njih koliko je mogao i kroz cilj je prošao sa grupom oko 100. mesta. Iza je ostalo možda još tridesetak vozača – rekao je Mervar.
Dušan Rajović je i najavio da je cilj na ovoj trci samo da je završi i pomogne momcima:
– I ova deonica baš kao i prve dve nisu od onih koje mi odgovaraju. Radio sam tako da naši brdaši Rogina i Golčer izbore što bolju poziciju. Da ih provučem, i da uspem da ih sačuvam za taj najteži deo – iskren je Rajović.
Poslednja etapa vozi se danas od Samobora do Zagreba, deonica je duga 147 kilometara.

REZULTATI PETE ETAPE
1. Žame Roson (Kaha Rural) 3:41,47, 2. Vinćenco Nibali (Bahrein Merida), 3. Jan Hirt (CCC Sprandi Polkovice) – u vremenu pobednika, 4. Feliks Groshartner (CCC Sprandi Polkovice) (-0:05), 5. Jan Polanc (UAE Tim Emirata) (-0:08), 6. Franko Pelicoti (Bahrein Merida) (-0:20), 7. Jesper Hansen (Astana) (-0:20), 8. Mihal Šlegel (CCC Sprandi Polkovice) (-0:23), 9. Kanstantin Siutsu (Bahrein Merida) (-0:23), 10. Edvard Ravasi (UAE Tim Emirata)…