Dušan Kalaba putuje u Kinu

 

Tri trke u majici Pande

Dušan Kalaba (21) reprezentativac Srbije i vozač Partizana još uvek nije završio sezonu. Vozio je ovaj odličan takmičar na drumu trke na turneji u Kini u miks ekipi Metalca iz Kraljeva. Osvajao podijume, bio u top deset na etapama koje su trajale i po 11 dana,.
Sada se Dušan vraća na mesto uspeha i baš trkama na azijskom kontinentu stavlja tačku na takmičarsku godinu:
– Mislim da ću da vozim još nekoliko trka i to baš u Kini. Kao datumi označeni su 15, 21, 22. oktobar i kako sada stvari stoje voziću za kinesku ekipu Panda – otkriva Kalaba.
Zadovoljno ističe Dušan da su baš trke u Aziji bile uspešne:
– Trke koje sam odvezao značile su mi dosta. Što zbog provere i forme ali i rezultatski. Bile su međunarodne, najveći uspeh mi je drugo mesto i bela i zelena majica koju sam imao u vlasništvu. Kada sve sumiram, moram da budem zadovoljan. Trka oko jezera Pojang koja je trajala 11 dana nije UCI kategorisana ali je organizacija bila kao da je iz kalendara najjačih trka. Konkurencija ozbiljna, ekipe iz celog sveta koje su vozile. Tu sam bio dva puta četvrti, jednom sedmi, osmi… Bitno je da je bilo u top deset. I tom vožnjom mogu da se pohvalim – skromno će stariji od braće Kalaba, mlađi brat Pavle takođe niže uspehe u juniorskoj konkurenciji.
I reprezentativna scena pokazala se uspešnom za Dušana. Poslednja u nizu bila je trka u Mađarskoj:
– Pre učešća na Granfondu u Beogradu, 30. septembra vozio sam za reprezentaciju Srbije trku u Budimpešti i bio sam peti. Bila je teška i dinamična, vozili smo 20 krugova od po šest kilometara. Oko 20 takmičara je završilo trku od 100 koliko ih je startovalo. To jutro sam bio bolestan ali sam uspeo da izguram dan i završim sa dobrim plasmanom – zaključio je Dušan Kalaba, koji se rodio u Beogradu, ali već godinama živi sa porodicom u Banjaluci, gradu u kome i najviše trenira i priprema se za trke tokom godine.