Dušan Kalaba prenosi utiske sa priprema u Španiji

Iz hladnog Igla u tople Kalpe –

Dušan Kalaba (22), zajedno sa Veljkom Stojnićem (19) tri nedelje je već u kampu UCI – Svetske biciklističke federacije u Iglu. Dvojica reprezentativaca Srbije prošli su redovne testove i treninge u švajcarskom gradiću blizu Lozane.
Pre dva dana, kako je i planirano, dvojica Orlova zajedno sa kolegama iz tima otputovala su u Španiju – Kalpe, gde ih očekuje novi ciklus priprema:
– Standardno, odradili smo mnogo treninga u Iglu i prve zadatke. Dobili smo svu moguću opremu, nove bicikle. Međusobno smo se upoznavali, čekali smo dva vozača, koja su u međuvremenu došla. Treneri su zadovoljni. Ipak, zbog nešto hladnijeg vremena u Švajcarksoj, preselili smo se u Španiju – kaže Dušan Kalaba.
Nastavak ciklusa priprema u gradu u provinciji Alikante su gotovo poslednje pred start trkačke sezone:
– U Kalpama smo do 2. marta. Radimo blokove treninga što podrazumeva tri vezana treninga, to su ti dugački treninzi. Za sada sve ide odlično i vreme je dobro za razliku od Švajcarske, ali i cele Španije jer je sneg i ovde okovao većinu gradova. U planu je da vozimo i tri trke već 17. je prva i nije interncacionalna, 24. druga, a dan kasnije, 25. očekuje nas Kup Španije što je već ozbiljnija priča. Mislim da će to da bude dobra uvertira da vidi svako od nas gde je i kakva je forma, da se dobiju prvi znaci pred start takmičarske godine – kaže Kalaba, najstariji vozač u U 23 VCC timu (Svetskog biciklističkog kampa).
Kako se Vi osećate?
– Činjenica je da sam najstariji i najiskusniji, a forma, dolazi polako. Lično, osećam se odlično, ali pravu sliku imaću kada počnu velike trke, svetski kupovi krajem marta, a onda i jake trke u aprilu i maju. Znam da ću tada da budem baš u top formi jer ciljam neke trke u junu, da napravim dobar rezultat za sebe i ekipu – otkriva reprezentativac Srbije.

ATSMOFERA ZA DESET
U pomenutom U 23 VCC timu uz Dušana Kalabu i Veljka Stojnića voze još i Antonije Barać iz Hrvatske, Mađar Pik Barnabaš, Jakub Murjaš iz Poljske, Tjago Antuneš – Portugalija, Frenklin Arčibald iz Paname, Kolumbijac Adrijan Bustamante i Igor Čan iz Kazahtana…
Na pitanje kakva je atmosfera, Kalaba kaže:
– Odlični vozači, odlični profili ljudi, što je sjajna kombinaciji. Samim tim i atmosfera je dobra, za desetku, što će uz rad, da donese i vrhunske rezultate – uverava Kalaba.