Državno prvenstvo i 25. “Trofej Sajamskog grada”

Biciklistički savez Srbije, je posle konkursa, poverio Biciklističkom klubu „Velo“ iz Novog Sada, organizaciju državnog prvenstva u drumskom biciklizmu za kategorije seniora-ispod 23 godine, muškarci i žene.


U istom terminu održava se i jubilarna 25. međunarodna juniorska biciklistička trka „Trofej Sajamskog grada“. Termin za održavanje je 25. maj za sve uzrasne kategorije u disciplini hronometar u Čelarevu i 26. maj 2024. godine za kategorije juniora i kadeta, žene elita i juniorke i muškarci ispod 23 disciplina drum u Novom Sadu.


Prva trka se vozi 25. maja u. disciplini hronometar, pojedinačno takmičenje gde učesnici startuju u jednakim vremenskim razmacima i voze zadatu deonicu koju treba da prođu u najkraćem vremenu. Predviđena deonica je Čelarevo-Gajdobra gde je start i cilj u mestu Čelarevo.
Druga trka se vozi 26. maja – disciplina drumska trka, gde učesnici startuju zajedno i u zavisnosti od uzrasne kategorije voze unapred predviđen broj krugova, kružne staze na Bulevaru Evrope u Novom Sadu, između dva kružna toka sa ulicama Kornelija Stankovića i Rumenačke.

Start i cilj će biti kod raskrsnice izlaska ulice Avijatičarska na Bulevar Evrope.
Na trkama se očekuje oko 160 takmičara biciklističkih klubova iz Evrope i Srbije.


-Jubilarna 25. međunarodna juniorska trka „Trofej sajamskog grada“ je od grada Novog Sada preko Uprave za sport i omladinu uvrštena u manifastacije od posebnog značaja za grad te je na osnovu toga Grad i pokrovitelj ovog takmičenja. Veliku zahvalnost odajemo i opštini Bačka Palanka i „Domu zdravlja dr Mladen Stojanović“ kao i tradicioinalnim prijateljima iz klinike „Anlave“ koja će medicinski dežurati u Novom Sadu. – kaže predsednik BK ” Velo” Nebojša Subić.

Izmena propozicija

REZULTATI