DRUGI DAN TRKE „BEOGRAD-BANJALUKA“

SVE POČASTI MLADOM VOZAČU IZ SLOVENIJE

Gašper Katrašnik stvarno najbolji
Obećao je i ispunio želju sebi i ekipi – Gašper Katrašnik, vozač slovenačke Adrije Mobil pobedio je i u drugoj etapi od Teslića do Banjaluke na 12. Međunarodnoj „Trci Beograd-Banjaluka“. Mladi 23-godišnji Slovenac kroz cilj je prošao u vremenu 3:56,10. Ujedno, odlični Katrašnik je sačuvao i prvo mesto u generalnom plasmanu i žutu majicu! Drugi je na ciljnu ravninu u Banjaluci stigao Herman Nikolas Tivani Perez, dok je kota tri pripala Eriku Latonu. Obijica su imala vreme apsolutnog
šampiona.
Kada je podela majici u pitanju, žuta je ostala u kolekciji Katrašnika, crvenu je sačuvao od prvog dana Rok Korošec. Ali bele i zelene su dobile nove vlasnike. Zelena, za najboljeg sprintera je u rukama Jodoka Šalmana, a bela, za najboljeg mladog vozača pripala je Alesandru Martinotiju (Sanđemini).
Internacionalac u majici Java Partizan Haramplos Kastrantas završio je kao sedmi u vremenu osvajača vrednog pehara:
– Bilo je teško, pogotovu završnica. Zbog velike brzine, dosta neravnog puta, brojnih šahtova u tom poslednjem delu izgubio sam na brzini i zato sam završio na sedmom mestu. Znam da sam mogao bolje – istakao je Kastrantas.
Najbolji, momak koji je uspeo da pokori i sjajne vozače i apsolutne favorite vozače ruskog Gazproma, Gašper Katrašnik bio je baš zadovoljan:
– Nisam verovao, ali sam uspeo. Dobro sam se osećao tokom cele trke, tu su ponovo na scenu stupile moje kolege koje su uradile veći deo posla i omogućile mi da trijumfujem i drugog dana i sačuvam majicu. Ponosan sam na njih i puno im hvala. Baš sam srećan, ovo je i moja i njihova pobeda – rekao je Katrašnik odmah po završetku trke.
Oko tri hidaljde gledalaca ispratilo je u Banjaluci preko 175 vozača, ovacijama su ih dočekali u Ulici kralja Petra 1 Karađorđevića, a Dušan Banović, sportski direktor trke, istakao je:
– Ovaj drugi dan je bio zaniljmiv i neizvestan do samog kraja. Deonica od 180 kilometara nešto zahtevnija, pogotovu na prolaznim i brdskim ciljevima. I danas je trka završena grupnim sprintom baš kao što je bilo i prvog dana. Kada su vozači prolazili kroz Modriču i Derventu i pravili krugove, salve aplauza su se prolamale..Sve u svemu, opravadali smo renome i verujem da ćemo iz godine u godinu da rastemo – zaključak je Banovića.
Majice i pehare pobednicima uručili su Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, te Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra porodince omladine i sporta RS, Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije, Vladimir Kuvalja, direktor trke…

REZULTATI DRUGE ETAPE

1. Gašper Katrašnik (Adrija Mobil) 3:56,10. 2. Herman Nikolas Tivani Perez (Treviđani), 3. Erik Laton (Hurom Poljska), 4. Ivan Balikin (Torku Šekespor), 5. Rok Korošec (Maj Bajk), 6. Atilio Vivijani (Sanđemini), 7. Haramplos Kastrantas (Java Partizan), 8. Andreas Hofer (Hrinkov), 9. Anđelo Rafaele (D Amiko), 10. Luka Kolnađi (Sanđemini) – svi u vremenu pobednika

MAJICE
Žuta majica (najbolji u generalnom) – Gašper Katrašnik
Crvena majica (najbolji brdaš) – Rok Korošec
Zelena majica (najbolji sprinter) – Jodok Šalman (Pušbajker Austrija)
Bela majica (najbolji mladi vozač) – Alesandro Martinoti

“PENZIJA” ZA JOVANOVIĆA
Nebojša Jovanović, stari vuk ne samo srpskog već i evropskog biciklizma, na jučerašnjoj trci Beograd – Banjaluka oprostio se od aktivnog bavljenja biciklizmom.
Vozač Java Partizana vozio je 11 od 12 Trka Beograd-Banjaluka.
U znak zahvalnosti za sve što je doprineo, Jovanoviću je Branko Banović, predsednik BSS, simbolično uručio majicu Partizana….