DRUGA ETAPA ZENSKE “TRKE OKO ITALIJE” DOBRA ZA SILENS

Bronzinijeva druga, Gutierez “kraljica brda”,

Jelena Eric na 125. poziciji

Djordji Bronzini drugo mesto, Sejli Gutierez tackasta majica za “kraljicu brda” a Jeleni Eric pozicija 125- bilans je druge etape za tim Silensa na zenskoj Trci oko Italije. Staza u Ovadi 120 kilometara “legla” je ekipi Jelene Eric, koja je na trci imala zadatak da pomaze upravo Bronzinijevoj koja je stigla kao drugoplasirana u vremenu pobednice Vajld Kirtsten(Wigl Haj)- 3:22:00, dok je treca kroz cilj prosla Marijane Vos (WDils) – 3:22:00.
Mlada Kraljevcanka koja je na kraju drugog dana popularne “Djiro Rosa” stigla zajedno sa jos 25 devojaka i zaostatkom od 11 minuta i 34 sekunde priznaje da je taktika ispostovana:
– Dobro je bilo. Djordja je bila druga, Sejla ceo dan u begu i uzela je tackastu majicu-za najbolju na brdu. Uhvatili su njen beg na 400 metara od cilja, Djordja Bronzini je nastavila da sprinta i zaista je malo nedostajalo za pobedu. I za sledecu etapu ostaje ista taktika, mada karte su otvorene i za druge opcije. Za razliku od ove deonice sa puno brda, temperaturom oko 35 stepeni Celzijusovih, treca je ravnija ima osam krugova… Verujem sa cu i na ovoj da uradim posao kako treba jer cilj nam jeste svakako jos bolji plasman a mozemo – iskrena je Jelena Eric.
Zutu majicu trenutno nosi Lusinda Brand iz ekipe Sanveba…
Treca etapa zenske Trke oko Italije vozena je u Korbeti (132 kilometara).

REZULTATI DRUGE ETAPE
1. Kirsten Vajld (Sanveb)- 3:22:00, 2. Djordja Bronzini (Silens), 3. Marijane Vos (WDils), 4. Marta Bastianeli (Ale Cipolini), 5. Emi Peters (Boels Dolmans), 6. Aleksis Rajan (Kanjon SRAM), 7. Ilarija Sangvineti (Valkar PBM), 8. Roksan Furnije (Nuvel Akin.), 9. Amanda Sprat (Micelton Skot), 10. Lusinda Brand (Sanveb)- sve u vremenu pobednice