Druga etapa Điro di Italija

Erićeva 145. na brdskoj etapi

Ženski Điro Di Italija zatvorio je i drugu stranicu. Na etapi od Copole do Mantereale Valćeline (122, 25 kilometara) trijumf je odnela Holanđanka Anmiek Van Vluten (Orica Skot) – vreme 3:11,51, druga je bila zemljakinja ali u bojama kluba Boels Dolmans Ana Van Der Bregen, dok se podijuma domogla i Elisa Bornjini (Vigl Haj), obe su zaustavile štopericu u vremenu pobednice.
Po završetku druge etape vođstvo u generalnom drži Ana Van Der Bregen (3:26,32), a za vratom joj dišu Anmiek Van Vluten (+18 sek) i Bornjini (+26)…
Roza majica (najbolja u generalnom) u vlasništvu je Van Der Bregenove, ciklama i zelena u kolekciji Van Vlutenove, bela je za vozačicu Flortje Mačkaj, plava kod Azurine Bornjinijeve.
U ekipi BTC Sitija iz Ljubljane, Hana Nilson imala je najbolje vreme (zaostatak 2 minuta i 37 sekundi za vodećom). Srpkinja Jelena Erić, iz ovog tima solidno je vozila, bila je 145. (+13:35). Prema rečima 21-godišnje vozačice iz Kraljeva, na zahtevnoj brdskoj etapi radila je zajedno sa koleginicama upravo za Hanu Nilson:
– Hana je bila najbolja od nas 15. mesto, u drugoj grupi. Imali smo teško brdo na oko 15, 20 kilometara do cilja. I sve je puklo, bilo je baš dosta grupa na ovoj deonici koja je bila 125 kilometara. Ja sam došla negde pozadi sa svim sprinterima, jer ne možemo mi sa brdašima da se trkamo. Tako da smo uvek tu negde, u istim grupama završavamo.
Ponovo nije bilo nekih zanimljivih dešavanja, tek je druga etapa. Ali dobro je da Hana nije gubila dosta vremena i da možemo da se nadamo da će kasnije biti dobro i da će na brdima moći da se izbori za dobro vreme. Ostatak ekipe je bio iza druge grupice i jedna devojka sa mnom u grupi. Pomogla sam na početku trke i pred početak brda, to je moj
zadatak kada su brdske etape – komentrisala je Erićeva.
Treća etapa Đira nastavlja se sutra na trasi od San Fjora do San Vendemiana (100 kilometara).