Domininacija Srpkinja u Bugarskoj

Vest koja je stigla iz Bugarske obradovala je sve ljubitelje biciklizma u Srbiji, a naše devojke zaslužuju sve čestitke za pravi podvig koji su napravile.

Ovakva dominacija jedne naše selekcije se ne pamti.

Reprezentacija Srbije, ekipe seniorki i juniorki ucestvovale su na velikoj medjunarodnoj trci u Bugarskoj.Boje seniorki branile su Bojana Jovanović , Tamara Simanović i Irina Stevanović dok su u juniorskoj selekciji vozile
Marija Pavlović , Dunja Čobanović i Katarina Marinac.

Trka je imala dve etape.

U subotu je vožena, veoma teška brdska etapa, dok je u nedelju vožena, tehnički veoma zahtevna kriterijumska trka.
Silovit start, žestok tempo naše seniorke su krunisale na cilju prve etape osvajanjem sva tri prva mesta!

Na najvišem stepeniku pobedničkog postolja slavila je pobednica Bojana Jovanovic zagrljena sa drugaricama iz reprezentacije Srbije.Irina Stevanović je bila druga, a Tamara Simanović treća!

Stopama seniorki krenule su i juniorke. U prvoj etapi triijumfovala je sjajna Dunja Čobanović

I drugog dana nadmetanja na kriterijumskoj trci naše devojke su nastavile dominaciju.

U velikom stilu pobedu je zabeležila, u konkurenciji seniorki Irina Stevanović, druga je bila Bojana Jovanović, a treća Tamara Simanovic.

Ponovo je pobednički podijum bio potpuno obasjan srpskim bojama.

Zablistale su opet i juniorke.

Dunja Čobanović je pobedila, ponovo dokazujući da se radi o vanserijskom talentu, a uspeh naših juniorki upotpunila je, osvajanjem četvrtog mesta, Marija Pavlović.

Prezadovoljan sam ne samo rezultatima već i odnosom prema državnom grbu, reprezentaciji, ovih sjajnih devojaka.Ovo je veliko ohrabrenje pred Balkanijadu koja će se krajem meseca održati u Grčkoj, kaže selektor ženskih selekcija Srbije Slobodan Radovanović.