Dobro izdanje Jelene Erić na etapnoj trci „Santos tur daun under”

Uspela premijera u Silensu

Vatreno krštenje u Australiji za Srpkinju Jelenu Erić odlično je prošla. Ova 22-godišnja Kraljevčanka ovosezonsko pojačanje Silensa vozila je sve četiri etape na trci „Santos Tur Daun Under“ i završila kao 72. u generalnom plasmanu za zaostatkom za pobednicom + 26:47. Tron je posle velike borbe pripao iskusnoj (31) Australijanki Amandi Sprat (tim Mičelton Skot) – ukupno vreme 10:47,21. Druga je bila Jelenina klupska koleginica iz Silensa Lorens Stivens (SAD) + 41, dok se na treće mesto popela Ketrin Gerot (+1,21).
Spratova je osim ukupne pobede i žute majice, u kolekciju stavila još dve za najbolji prolaz na brdima, odnosno za takmičarku koja je sakupila najviše poena.
U konkurenciji mlađih seniorki – Erićeva je zauzela kotu 13 (+ 24:05), prva dva mesta pripala su Novozelanđankama Grejs Anderson 10:50,03, odnosno Mikaeli Harsvi (+12,03), treće Tviskoj iz Velike Britanije (+42).
U trci je starovalo oko 186 takmičarki, 22 nije završilo trku, a četiri nije ni startovalo.
– Bilo je dobro, zadovoljna sam. I više nego – javila se Jelena iz daleke Australije. – Vozila sam sve četiri etape što je sigurno prava stvar za početak sezone i sticanje poverenja. Naš zadatak je bio da radimo za Lorens Stivens koja je na kraju i bila odlična druga. Presrećna sam. Trka i vreme provedenoj na istoj, zaista su bili neverotavno uzbudljivi!