ĐURIĆ DRUGI, KALABA PETI!

SRPSKI biciklisti nastavljaju sa sjajnim vožnjama na 97. Međunarodnoj trci “Oko Albanaije”. Naš as Đorđe Đurić, iako mu je neoprezni motociklista izleteo u blizini cilja na put, je uspeo da osvoji drugo mesto, dok je Dušan kalaba zauzeo peto!
Vožena je etapa od Elbasana do Vlore duga 122,3 kilometra (po zvaničnom Biltenu iako je dosta duža) a pobedu je izvojevao u sprintu Rumun Valantin Plesea u vremenu 3:19,54 časova.
Drugo mesto osvojio je naš Đurić u istom vremenu kao i pobednik, baš kao i Dušan Kalaba na petom!

-Završili smo etapu koja je duža nego što stoji u biltenu trke za 20 kilometara. Momci su bili sjajni,nisu puštali beg, bilo je dva tri manja, ali su brzo uhvaćeni,Grupa je išla jako brzo, Đurić je imao defekt na 30 kilometara, menjali smo bicikl, ali je dostigao grupu,. Posle je na deset kilometara do cilja ponovo imao defekt ali smo brzo reagovali.Sustigao je glavninu vozača, u sprintu je bio na iomak pobede ali je ispred izleteo neki motorista i morao je da zastane i ostane bez pobede, ali i sa drugim mestom smo zadovoljni. Danas je kalaba radio za Đurića, “anavlačio”, na kraju i on peti – moramo da budemo zadovoljni kaže selektor reprezentacije Srbije Miloš Miladinović.
Sutra se vozi četvrta etapa od Vlore do Đirokastre duga 130,9 kilometara.

SVE O TRCI OKO ALBANIJE POGLEDAJTE OVDE