ĐORĐE ĐURIĆ U ZELENOJ MAJICI!

Naši biciklisti nastavljaju sa sjajnim vožnjama na 79. međunarodnoj biciklističkoj trci “Oko Albanije” .


Đorđe Đurić je u četvrtoj etapi stigao šesti na cilj i zahvaljujući pravoj žetvi bodova sada se nalazi u “Zelenoj majici” namenjenoj najboljem sprinteru. U generalnom plasmanu je među deset najboljih, osmi je sa zaostatkom od 2,53 minuta za liderom, a u generalnom plasmanu vozača do 23 godine nalazi se na drugoj poziciji sa zaostatkom od 2,33 minute za nosiocem bele majice.


Danas je vožena, pretposlednja , četvrta etapa od Vlore do Đirokastre duga 130,9 kilometara. Pobedio je Bugarin Lačezar Angelov u vremenu 2:59,33 časova.Drugi je sa zaostatkom od dve sekunde ciljem prošao Holanđanin Antonie Van Nopen , a u istom vremenu treći je stigao Rumun Kristian Raileanu što mu je bilo dovoljno da preuzme “žutu majicu” vodećeg u generalnom plasmanu trke.

Teška, tehnički veoma zahtevna četvrta etapa sa velikim usponom, brdom na 59. kilometru.Uspon je dug svih deset kilometara – priča o današnjoj etapi selektor naše reprezentacije Miloš Miladinović – Od samog starta krenuo je beg. Mi smo tu poslali kao odgovor Dušana Kalabu koji je izdržao sve do vrha brdskog cilja što je ibio zadatak. Posle toga se karavan spojio. Jedan vozač iz tima Meridijane je otišao solo u beg, ali su naši momci krenuli u lov predvodeži karavan i dostigli su ga u poslednja dva kilometra. Usledio je rasplet i Đurić je stigao šesti sa 12 sekundi zaostatka, ali je danas i u “Zelenoj” majici zvanično kao najbolji sprinter.REPREZENTACIJA SRBIJE NA TRCI OKO ALBANIJE
VOZAČI: Marko Danilović, Borac Čačak, Dušan Kalaba , Invikta bike, Aleksa Radmilac, Borac Čačak, Luka Turkulov , Invikta Bike, Đorđe Đurić, Filip Vagner tim, Andrej Galović, Crvena zvezda. SELEKTOR seniora: Miloš Miladinović. MEHANIČAR: Marko Vasić. MASER: Tadija Vučković.

Trka se završava u nedelju, 4. juna 2022. petom etapom od Đirokastera do Fiera dugoj 160,6 kilometara.

SVE O TRCI OKO ALBANIJE POGLEDAJTE OVDE