ĐORĐE ĐURIĆ ČINIO ČUDA!

Pobednik Prve etape 62.Međunarodne biciklističke Trke kroz Srbiju je italijanski as u ekipi Meblo Jogi iz Slovenije Elia Karta, a junak dana je srpski reprezentativac Đorđe Đurić.

Elia Karta

Naš reprezentativac je na cilj stigao drugi ali je tokom deonice duge 147,9 kilometara od Požarevca do Mionice neprestano bio na čelu karavana, grupe vozača u begu, osvajajući redom prolazne i brdske ciljeve.i

Đurić prolazi ciljem u Mionici

Naš izuzetno talentovani mladi vozač je tako prigrlio Zelenu majicu vodećeg u generalnom plasmanu prolaznih ciljeva, Plavu majicu najboljeg na brdskim ciljevima.

Đorđe Đurić je obukao Trobojnu majicu…
…i Zelenu

Naš reprezentativac Đurić je, iako bez pomoći dvojice naših najboljih vozača, profesionalaca u italijanskom Koratek timu, Dušana Rajovića i Veljka Stojića ( koji su “pokupili” neki virus u Venecueli gde su nedavno žarili i palili) uspeo da osvoji i Belu majicu kao najbolji mladi vozač do 23 godine, ali i Trobojnu, namenjenu najboljem srpskom vozaču. Reprezentacija Srbije tako na 62. Trci kroz Srbiju, učestvuje sa samo četiri vozača ( uz Đurića tu su još Nikola Krstić,Andrej Galović i Kristijan Antalović) dok ostale ekipe imaju po šest.

…i Plavu

Italijan Karta je etapu dugu 147,6 kilometara prevezao za 3;38,20 časova.

Drugo mesto osvojio je naš Đurić sa 23 sekunde zaostatka a treće Judžin Kros iz Velike Britanije.

…i Belu majicu
Proglašenje pobednika u Mionici

Sutra se vozi Druga etapa od Mionice do Čačka duga 149,8 kilometara. Start je u 12,00 časova.