Điro di Italija

ŠESTA ETAPA DOBRA ZA SRSPKU VOZAČICU

Jelena Erić odlična na 18. mestu

Još četiri etape preostale su do kraja 28. izdanja Điro di Italije u konkurencija dama. Na šestoj, koja je vožena u Rosetu, Srpkinja u dresu BTC Sitija Jelena Erić zauzela odlično 18. mesto – vreme 2:50,39 što je samo tri sekunde zaostatka za pobednicom Finkinjom Lotom Lepisto (Ćervelo Bigla Pro. S tim) – 2:50,36. Druga je bila Korin Rivera iz Amerika (Tim Sanveb), trećeplasirana Đorđa Broncini iz Italije (Vigl Haj) – obe su imale vreme pobednice.
Za Srbiju i rodno Kraljevo odakle je 21-godišnja Erićeva zanimljivo je da posle ove etape Đira Jelena vodeća u kategoriji mlađih vozačica, a njena ekipa BTC Sitija iz Ljubljane je peta.
Posle ove etape nije došlo do velikih pomeranja u generalnom plasmanu. Vodeća trojka je i dalje tu. Tron drži Holanđanka Ana Van Der Bregen (Boela Dolamns) 11:53,11, druga je Longo Bornjini (Vigl Haj) – 11:54, 14, trećeplasirana Van Vluten iz Holandije (Orika Skot) – 11:54,50… Hana Nilson iz Jeleninog tima BTC siti, najbolje je plasirana, vrti se oko 15, 16, pozicije, trenutno je na 16. – 12:00,31. Jelena Erić, posle karavana koji je ušao u sedmi dan zauzima 124. poziciju u ukupnom poretku – zaostatak za vodećom 24 minuta, 47 sekundi…
– Nije bila laka etapa. Meni kao sprinterki više odgovaraju ravne, a ove što sam do sada vozila uglavnom su bile baš sa dosta brda. Takođe, bilo je i dosta hupsera, na kilometar ipo do dva, svako malo. Zadovoljna jesam rezultatom, mada da je bilo momenta da se još malo predahne, možda bih i imala snage za finiš odnosno da probam da se zakačim za prvih deset. To je naša tipična tehnika, sprintera, da se izbori sprint a onda se odlično pozicioniramo. Očekujem do kraja da barem u još jednoj etapi ostvarim isti ako ne i bolji rezultat, na tim ravnijim jer ove brdske pratiće me sve do Napulja – naglasila je Jelena Erić, mlada uzdanica BTC Sitija i reprezentativka Srbije.