DELEGACIJA TRKE KROZ SRBIJU U MIONICI

PRAZNIK U KOLUBARSKOM OKRUGU

Mionica će i ove godine ugostiti karavan međunarodne biciklističke “Trke kroz Srbiju,” a organizatori trke i domaćini će učiniti sve da to bude pravi biciklistički spektakl, praznik u Kolubarskom okrugu.
Danas je delegacija naše najprestižnije, i jedne od najdugovečnijih i najpoznatijih evropskih trka u svojoj kategoriji, posetila Mionicu i tamo u razgovoru sa predstavnicima domaćina, timom kojeg je formirao predsednik opštine Mionica Boban Janković, dogovorila detalje oko dolaska, boravka i ispraćaja učesnika impozantnog karavana od oko 350 ljudi sa više od 150 takmičara iz dvadesetak zemalja sveta.

DUŠAN GOJIĆ, BOJANA GLIŠIĆ, RADOMIR PAVLOVIĆ, ŽELJKO RADOSAVLJEVIĆ, NEMANJA VAJS

U razgovoru sa Biljanom Glišič, direktorkom Turističke organizacije Mionica i Željkom Raiosavljevićem direktorom SC Mionica dogovorili smo se ne samo oko dolaska, smeštaja, ispraćaja karavana “Trke kroz Srbiju,” već i oko angažovanja celokupnog Kolubarskog okruga. Naša želja je da ovo bude istinski praznik biciklizma i sporta. Da učenici osnovnih, srednjih škola ne samo dočekaju karavan već i da učestvuju u nadmetanjima koja ćemo za njih organizovati, kao i za predškolsku decu. Biće to istinska popularizacija sporta, bezbednog ponašanja u saobraćaju, druženja – kaže predsednik Biciklističkog saveza Srbije profesor Radomir Pavlović koji je predvodio delegaciju Trke kroz Srbiju ( Dušan Gojič potpredsednik BSS i Nemanja Vajs direktor marketinga Trke kroz Srbiju).


U planu je da se još aktivnije u organizaciju ( razmišlja se o startu,cilju) uključe i Banja Vrujci u kojoj su učesnici karavana prošle godine prenoćili i jednostavno bili oduševljeni nadaleko poznatim gostoprimstvom i lepotama ovog kraja, i Divčibare čiji su krajolici prošle godine ostavili bez daha sve one koji su prvi put prošli ovim predelima.

POLJAK ALAN BENAŠEK SLAVI NA CILJU U MIONICI NA 61. TRCI KROZ SRBIJU 2021 (Foto:Petar Živković)


Trka “Kroz Srbiju” u Mionicu stiže iz Požarevca gde će biti svečana ceremonija otvaranja i start prve etape 15. septembra. Iz Mionice, koja je prošle godine priredila nezaboravan doček za 160 biciklista iz 32 zemlje iz Evrope, Azije, Afrike, Severne Amerike i Okeanije karavan 16. septembra kreće put prestonice srpskog biciklizma Čačka.


-Teško je naći prave reči sa kojima bi se zahvalili gospodinu Bobanu Jankoviću predsedniku opštine Mionica i njegovom timu na svemu što su učinili i čine za naš sport, biciklizam, “Trku kroz Srbiju” ali i promociju Kolubarskog okruga, naše zemlje – kaže predsednik BSS profesor Radomir Pavlović.