DELEGACIJA TRKE KROZ SRBIJU: HVALA PRIJEPOLJU!

ZA pamćenje je bila ovogodišnja Međunarodna biciklistička trka “Kroz Srbiju” koja je po 61. put u svojoj istoriji, započetoj još davne 1939. godine, kada su biciklisti prevalili 1.000 kilometara u borbi za pehar od čistog zlata dar Kralja Petra II ispisali prve stranice sportske bajke na točkovima.
A pamtiće se i prepričavati i dolazak, po prvi put, “Srpskog Tura” u Prijepolje. Grad koji će svakog putnika namernika, svakog gosta, dočekati široko raširenih ruku, gostoprimstvom kakvim se malo ko, bilo na kojem kutku planete, može pohvaliti.
U to se uverio i celokupni karavan 61. Međunarodne biciklističke trke, koji je sa sportistima iz Evrope, Azije, Afrike, Australije i Amerike, sa više od 300 ljudi, stigao u pretposlednjoj etapi na cilj u Prijepolje.
Ta srdačnost, ta iskra ravna Olimpisjkom plamenu, je nešto što će svi koji su ove godine bili u Prijepolju dok je tamo boravila Trka, pamtiti celog života.
I nije ni malo čudno što je delegacija trke “Kroz Srbiju” ovih dana boravila u Prijepolju.
Gospođa Margit Savović, Zoran Vukosavljević i ja uručili smo darove, najvrednija obeležja Trke domaćinima, gradu Prijepolju, predsedniku opštine Vladimiru Babiću u znak zahvalnosti za
neverovatnan prijemu i srdačnost – kaže generalni sekretar trke “Kroz Srbiju Petar Rokvić.
Da podsetimo da je karavan trke uživao i u gostoprimstvu manastira Mileševa, kulturno-istorijskog i duhovnog bisera Srbije , odakle je i krenuo na poslednju etapu do Čačka.

Sve smo bliži tome da Prijepolje bude domaćin jedne etape i naredne godine – saopštili su domaćini i na zvaničnom profilu Sportskog saveza Prijepolja posle prijema kod predsednika opštine Babića.
Ne treba ni govoriti da su i u organizatori 62. trke “Kroz Srbiju” izuzetno zainteresovani da ponovo “skroje” rutu trke tako da se svi ponovo zajedno radujemo susretu u Prijepolju 2022.
Potpisi za fotografije Margit Savović, Zoran Vukosavljević i Vladimir Babić.
Zoran Vukosavljević i generalni sekretar SS Prijepolje Luka Šuljagić.