DELEGACIJA BSS U NOVOM MESTU

Delegacija Biciklističkog saveza Srbije u sastavu profesor Radomir Pavlović predsednik BSS, Dušan Gojić potpredsednik BSS, Rajko Čubrić nekadašnji vrhunski biciklista, trener i delegacija Biciklističkog saveza Beograda Jelena Lončarević predsednik BSSi Petar Rokvić šef struke BS Beograda prisustvovaće dvodnevom UCI takmičenju u Sloveniji u Novom Mestu , “Božićnom – Novogodišnjem kriterijumu 28. i 29- decembra

-Ovo je sjajna prilika da se upoznamo sa načinom organizovanja ovakvih trka na objektu, zatvorenoj pisti dužine 250 metara koja ima UCI sertifikat za svetska i evropska prvenstva i da se naravno upoznamo sa dinamikom gradnje ovakvog sportskog objekta što će nam neizrecivo pomoći u planiranju izgradnje takvog objekta u Srbiji – kažu u našoj delegaciji..

Da podsetimo: Grad Šid je nedavno već doneo odluku i namenio jednu parcelu za izgradnju piste i u toku su radovi na ispitivanju zemljišta za ovakvu vrstu namene.

U okviru obeležavanja 50 godina postojanja Biciklističkog kluba Novo Mesto, koji od 2005. godine nosi naziv Biciklistički klub Adria Mobil, 28. i 29. decembra biće održane dve međunarodne trke na Velodromu – Olimpijski centar Novo Mesto. koji će biti organizovan u saradnji sa Slovenačkim biciklističkim savezom i Adria Mobila.. Učestvovaće više od 200 biciklista iz šest zemalja. Dvodnevno takmičenje otvoriće najmlađi vozači, a finale će biti trka u disciplini “Madison”.

ZVANIČNI IZVEŠTAJ SA TRKA

Srbiju su na ovom veoma jakom takmičenju predstavljali Marija Pavlović i Petar Pavlović, biciklisti beogradskog Policajca.

U izuzetnoj konkurenciji postigli su veoma dobre rezultate i još jednom pokazali da je srpski biciklizam na pravom putu i da imamo izuzetno talentovane mlaže selekcije.

Rezultati:

Velodrom Novo Mesto

Dužina 250 m, širina 7 m,
Nagib staze na krivinama 44 stepena,
Nagib staze na ravnim deonicama 12 stepeni,
Konstrukcija koja se sastoji od skoro 400 zakucanih greda,
Dužina duže ose 114 m, dužina kraće ose 50 m,
Visina staze na najvišem delu je 6,80 m,
Visina staze na najnižem delu je 3,30 m,
Kkapacitet stalne tribine za 450 gledalaca.

FOTOGRAFIJE. Zvanični sajt https://www.adria-mobil-cycling.com/sl/o-klubu/velodrom i Wikipedija