Deca iz vrtića Mladost posetili BK Borac iz Čačka

Klinci uče i zabavljaju se na dva točka

Klinci i klinceze iz vrtića „Mladost” bili su gosti bicklističkog kluba Borac iz Čačka. Ovo je ujedno bila uzvratna poseta s obzirom da su se vozači ovog kluba, treneri i čelnici već družili sa mališanima iz ove ustanove a sve u službi promocije biciklizma, učenju o vrednostima i tradiciji ovog sporta.
Vaspitači vrtića sa Ljubić keja, predvođeni Gordanom Sjeničić u program svog rada uvrstili su i bicikl. Sa grupom dece od pet godina u kojoj je bio samo jedan dečak koji je vozio bicikl bez pomoćnih točkića, svojim angažovanjem uspeli su da za kratko vreme sada imaju oko desetoro dece koji samostalno voze bicikl. Pored obuke vožnje bicikla, deca su upućena i u sve tehničke detalje samog bicikla, kao i o značaju korišćenja, učešću u saobraćaju, tradiciji biciklističkog sporta u Čačku..
U cilju što bolje prezentacije sporta prošle nedelje sportski direktor kluba Dragan Dostanić i seniorski reprezentativac Stefan Stefanović družili su se budućim asovima na dva točka. Kroz razgovor upoznati su sa tradicijom i rezultatima kluba. U radionici su prisustvovali popravci jednog bicikla, što je njima bilo najzanimljivije, a prema najavama iz BK Borca, ovakvih druženja kroz učenje biće još.