DANAS SVEČANO OTVARANJE 62. TRKE KROZ SRBIJU

Danas će na centralnom, gradskom, Trgu oslobođenja u Požarevcu biti održano svečano otvaranje 62. međunarodne biciklističke Trke kroz Srbiju, naše najveće i najuglednije biciklističke manidfestacije.

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca i predsednik Organizacionog komiteta Trke kroz Srbiju

Trka , koja se vozi po pravilniku UCi, i ove godine je izazvala veliko interesovanje pa ćemo i ove godine na našim drumovima ugostiti veliki broj takmičara iz celog sveta.

Na večerašnjem, svečanom defileu i predstavljanju ekipa u 17,00 časova na Trgu oslobođenja u Požarevcu, žiteljima grada koji je prošle godine proglašen za”Grada domaćina decenije” na Trci kroz Srbiju, videćemo 19 timova sa 114 vozača iz 29 nacija!

***********************************************************************

Zlatna generacija jugoslovenskih biciklista promoter Trke kroz Srbiju

Jure Pavlič dolazi iz Ljubljane

Učesnik Olimpijskih igara u Los Andjelesu 1984. dva puta takmičar na Tur de Fransu, dva puta na Giro d Itali i jednom na Vuelti ,pobednik Trke Kroz Jugoslaviju. Bio je dugogodisnji trener i selektor austrijske nacionalne reprezentacijee i trener takmičara koji je postao prvak sveta.

Matijaž Zevnik iz Kranja 

Alfa i Omega najuspešnijeg tima iz Slovenije Save Kranj , trener koji iza sebe ima dve titule šampiona sveta, pobednika etapa na Giro d Italia i pobednika etapa na Tour de Fransu Mateja Mohoriča.

Marko Polanc dolazi iz Kranja

Reprezentativac bivše Jugoslavije, veoma uspešan kao trener sina Jana Polanca pobednika etapa na Giro d Italia i nosioca roze majice lidera Giro d Italia. Marko Polanc je bio trener koji je vodio i dvostrukog pobednika Tour de Fransa,  osvajača 9 etapa na Tour de Fransu, broja jedan u svetskom biciklizmu Tadeja Pogačara.


Radiša Čubrić iz Kraljeva

Učesnik Olimpijskih igara u Barseloni  1992. Sin dvostrukog pobednika Trke Kroz Srbiju i dvostrukog pobednika Trke kroz Jugoslaviju Radoša Čubrića  i brat dvostrukog pobednika Trke kroz Srbiju Rajka Čubrića.  Dugo godina profesionalac u Americi. Dugogodišnjii selektor nacionalne reprezentacije Srbije.

************************************************************************

Profesor Radomir Pavlović, predsednik BS Srbije

-Na startu naše najveće biciklističke trke naći će se 19 ekipa sa 114 vozača koji predstavljaju 29 nacija Asovi dolaze iz SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Ukrajine, Kolumbije, Turske, Holandije, Italije, Irske, Danske, Austrije, Slovenije,Eritreje, Maroka, Češkea, Grčke, Mađarske, Poljske, Rumunije, Jermenije, Slovačke,Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije. Želim im da postignu željene rezultate, da pobedi najbolji, a Ministartsvu sporta Srbije, svim gradovima domaćinima i svima koji su nam omogućili da organizujemo ovako veliko sportsko takmičenje se neizmerno zahvaljujem – kaže predsednik Biciklističkog saveza Srbije i direktor Trke, profesor Radomir Pavlović.

REPREZENTACIJA SRBIJE

Reprezentacija Srbije voziće su sastavu Veljko Stojnić, Đorđe Đurić, Ognjen Ilić, Nikola Krstić, Andrej Galović, Kristijan Antalović. Selektor je Miloš Miladinović.

Ovogodišnja „Trka kroz Srbiju“ ima četiri etape.
Prva se vozi 14. septembra od Požarevca do Mionice i duga je 147,6 kilometara . Start je u 12,00 časova.
Druga etapa se vozi 15. septembra od Mionice do Čačka u dužini od 149,8 kilometara. Start etape je u 12,00 časova.
Treća etapa se vozi 16. septembra od Čačka do Prijepolja. Trasa je duga 153,3 kilometra a start je u 10,00 sati.
Četvrta etapa, od Prijepolja do Čačka vozi se 17. septembra od Prijepolja do Čačka i duga je 156,5 kilometara. Start je u 10,00 časova.


Biciklisti će se nadmetati za Žutu majicu, namenjenu najboljem u generalnom plasmanu čiji sponzor su gradovi domaćini. Najbolji vozač na brdskim ciljevima zaslužiće Plavu majicu koju sponzoriše RTS, dok će najbolj vozač po bodovima nostiti Zelenu majicu „Škode“. Bela majica, čiji je pokrovitelj Ministarstvo sporta i omladine Srbije osvojiće najbolji mladi vozač do 23 godine. Najboljem srpskom biciklisti sleduje „Trobojna majica“ a pokrovitelj je Biciklistički savez Srbije.
Organizator Trke je Biciklistički savez Srbije i gradovi domaćini Požarevac, Čačak, Prijepolje i Mionica.

KRAJ 61. TRKE KROZ SRBIJU U ČAČKU 2021.