CIKLO-KROS TRKA „ŠESTODECEMBARSKI CX“ POVODOM 77. GODINA OD OSLOBOĐENJA ŠIDA

SPEKTAKL U SREMU

U nedelju, 5. decembra Šid će biti domaćin najboljim biciklistima Srbije, koji će u okviru Zimskog ciklusa ciklo-kros takmičenja ( „CX LIGA“) učestvovati na trci „Šestodecembarski CX“ koji se organizuje u čast 77 godina od oslobođenja ovog sremskog grada“ .
Ciklo-kros trke izazivaju sve veću pažnju među poklonicima ovog atraktivnog, ali veoma zahtevnog sporta, pa se očekuje veoma dobar odziv takmičara.
Staza, kružna, je pripremljena po najvišim standardima i ima dužinu od 2.050 metara. Najavljeno je učešće takmičara iz velikog broja srpskih klubova sa takmičarima u svim kategorijama.
Prvi će se na startu u 11,00 časova, pojaviti seniori i juniori. Oni će voziti po sedam krugova . Iza njih, u 11,50 sati na stazu će seniorke, juniorke i kadetkinje. Za njih je predviđena deonica od četri kruga.
Kadeti, mastersi i kategorija „Hobi“ takmičara imaće zadatak da što brže prevali pet krugova. Start ove skupine je u 12,20 časova.
Od njih srpski biciklizam veoma mnogo očekuje u skorijoj budućnosti, a oni to iz nedelje u nedelju, od trke do trke i pokazuju sjajnim vožnjama – Mlađi kadeti i poletarci startuju u 13,00 časova i pred sobom će imati dva kruga.
Takozvani „mali krug“, nešto izmenjenu i skraćenu stazu (1.100m), voziće najmlađe kategorije srpskih biciklista.
Mlađe kadetkinje i poletarci voziće , sa startom u 13,20 sati tri, a u 13,40 časova mlađi poletarci i mlađe poletarke dva mala kruga.
Organizator je Biciklistički klub „Jednota“ iz Šida i Biciklistički savez Srbije.