Četvrta etapa “Trke kroz Hrvatsku”

Odličan Rajović peti u vremenu pobednika

Dušan Rajović, vozač slovenačke Adrije Mobil osvojio je peto mesto na četvrtoj etapi „Trke kroz Hrvatsku“! Rajović je stigao u vremenu pobednika Italijana Nikole Rufonija – 4:10,15 što je izuzetan rezultat za našeg mladog vozača.
Drugo mesto osvojio je Rikardo Minali takođe iz Italije, treće je pripalo Rusu Ivanu Savitskom Kako je i najavio Srbin, ostvario je dobar rezultat jer mu je deonica od Novog Vinodolskog, Bribira, Kraljevice, Buzeta sa ciljem u Umagu (171 km) baš „legla“:
– Etapa je bila prava za mene, dosta teška na početku. Ali posle sam se konsolidovao sa grupom vodećih vozača iz odličnih ekipa Bardijani, Astane, koji od prve etape drže primat. U poslednjih hiljadu metara uradio sam dobar sprint, uspeo sam da ostvarim zacrtano i malo mi je falilo da prestignem i trećeg begunca. Dosta su mi pomogle i kolege iz tima, pre svega Kaštrašnik koji je stigao u top deset. Ovo je veliki rezultat za mene, bitan za motivaciju, samopouzdanje. Možda mogu i do postolja, ali ne bih ništa pretenciozno da najavljujem – istakao je Rajović odmah po završetku trke.
Pretposlednja, peta etapa na programu je danas, vozi se od Poreča do Učke (Poklona) u dužini od 141 kilometra.

RE​ZUL​TA​TI ČE​TVR​TE ETA​PE
1. Nikola Rufoni (Bardijani) 4:10, 15, 2. Rikardo Minali (Astana Pro tim), 3. Ivan Savitski (Gazprom), 4. Marko Kanola (Nipo Vini Fantini), 5. DUŠAN RAJOVIĆ (Adrija Mobil), 6. Alan Marangoni (Nipo V. Fan.) 7. Danijel Anuer (Tim Felbermajr), 8. Đakomo Nicolo (Trek Segafredo), 9. Eduard Mihael Groso (Nipo V. Fant.), 10. Gašper Katrašnik (Adrija Mobil)….