Četvrta etapa Điro di Italija

BTC siti sve bolji, Erićeva na 26. mestu

Najbolji plasman u dosadašnjem toku tradicionalnog 28. Điro di Italija Jelena Erić je ostvarila uparvo u četvrtoj etapi osvajanjem 26. pozicije – vreme 2:42,04 kao i pobednice Belgijanke Žolijen D Ore (Vigl Haj), te drugoplasirane Kloe Hosindž (Ale Ćipolini) iz Australije, odnosno treće na podijumu Amerikanke Korin Rivere (Tim Sanveb) Nije krila Kraljevčanka koja vozi za slovenački BTC Siti da bi na ovoj deonici Okjobelo-Okjobelo (118 kilometara) mogla mnogo bolje ali i kada se same etape budu bližile kraju.
Vodeća u generalnom je Ana Van Der Bregen (Boels), drugo mesto zauzima Elisa Longo (Vigl Haj), treća je Megan Garnier (Boels).
Kao i svih prethodnih dana, Jelena Erić je odmah po završetku trke prenela direktno šta se dešavalo na stazi:
– Uh, bila je baš teška etapa. Ravna ali non stop ešeloni i pun gas. Malo vetra i jaki timovi su hteli da naprave trku teškom. Bila sam 26. Pomogla sam ekipi i Eugenija Bujak je bila 14, malo je falilo za top 10. Ali idemo dalje, ima još etapa. Pozitivna stvar je da je ceo tim uspe u prvoj grupi, osim Ane Striker koja ja imala lošu sreću i defekt na zadnjem točku baš na 25 kilometara do cilja kada je počelo da bude jako teško i brzo. Baš to nas je oslabilo za cilj, jer je ona velika pomoć za “lid aut” – počela je razgovor Jelena.
Ni Vi niste bolje prošli ali sa gumom?
– Imala sam bušnu gumu ali tek u poslednja dva kilometra, pa srećom nije ispustila do kraja. Taman sam mogla da stignem u cilj bez problema. Naši vozači su za sada u generalnom plasman 15. Hana nilson odnosno 16. mesto Urša Pintar. Moj posao na ovoj etapi je bio da pazim na Hanu Nilson i vodim računa da ne “izgubimo” trku jer na ovakvim etapama svašta može da se desi. Tako su Anemiek Van Vleuten sa celom ekipom i još nekoliko favorita takođe za generalni i za etapu, ostali pozadi i više nisu mogli da uhvate nazad. Tako da će to promeniti trku od sada pa na dalje.
Danas se vozio hronometar sa dosta brda (San elpidio a Mare – 12,73 km).