BSS u poseti World Cycling Centre UCI

BS Srbije obišao World Cycling Centre UCI
Na poziv čelnika Svetske biciklističke federacije ( UCI) potpredsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić bio je gost World Cycling Centre (UCI) u .gradu Aigle u Švajcarskoj.

Srdačno dočekan naš potpredsednik Gojić imao je priliku da se upozna sa organizacijom i načinom rada krovne organizacije svetskog biciklizma ali i da predstavi trenutno stanje kao i pravce razvoja srpskog biciklizma.Istaknuti su i odlični rezultati naših biciklista i biciklistkinja koji voze u svetski poznatim profesionalnim ekipama kao i vrlo dobri rezultati naših mladih takmičara, pre svega juniorki na Evropskom prvenstvu na pisti.

Upravo je i pista bila jedna od glavnih tema razgovora koje je potpredsednik BSS Gojić vodio sa domaćinima u Švajcarskoj.

Bilo je nekoliko tema o kojima smo razgovarali. Razmatrali smo načine za unapredjenje biciklističkog sporta u Srbiji. Zatim ono što će vrlo brzo pomoći sazrevanju naših perspektivnih biciklista i biciklistkinja – odlasku nasih talentovanih biciklista u UCI kamp radi usavršavanja. Naravno, kao i na nedavnom Kongresu UCi razgovarali smo i o izgradnji biciklisticke piste u Srbiji koja je neophodna za razvoj naseg sporta – kaže po povratku iz Švajcarske, potpredsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić.