Bojan Đurđić novi selektor MTB reprezentacije

Upravni odbor Biciklističkog saveza Srbije odlučio je da za novog selektora reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu izabere Bojana Đurđuća, najtrofejnijeg srpskog vozača u ovoj disciplini svih vremena.

Bojan Đurđić je diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta i rado se odazvao pozivu Biciklističkog saveza Srbije željan da svojim znanjem i iskustvom doprinese napretku ovog sporta u Srbiji.

Bojan Đurđić je rođen 13.05.1984. u Novom Sadu i naš je najtrofejniji planinski biciklista. Čak 12 puta je bio šampion države u planinskom biciklizmu, 7 puta državni šampion u ciklo-kros disciplini, 3 puta šampion Balkana u planinskom biciklizmu i najbolje plasirani muški takmičar iz Srbije na UCI listi 67. mesto i nekoliko godina je završavao o top 100 najboljih planinskih biciklista na svetu.

Takođe ima medalje sa drumskog državnog šampionata: 3. mesto u drumskoj trci i 2. mesto u kriterijum trci.

Diplomirao je na Fakultetu za Sport i turizam u Novom Sadu 2015. godine na temu „Trening snage u sportovima izdržljivosti“ i ima zvanje Diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta – Fitnes trener.

Proglašen je za najboljeg studenta generacije.

Od samog početka sportske karijere je bio zainteresovan za sportski trening i kako unaprediti performanse. Tako da je već tada trenirao klupske kolege sa kojima je ostvario zapažene rezultate, državni i balkanski šampioni u juniorima i mlađim seniorima do 23. godine.

Foto: Privatna arhiva

Od 2016. godine živi i radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u Dubaiju, gde trenira bicikliste i triatlonce, od početnika do vrhunskih takmičara. Specijalnost mu je Trening snage u Sportovima izdržljivosti (biciklizam, trčanje i triatlon), analiza i testiranje sportista Izdržljivosti i trening izdržljivosti (kondicija) za bicikliste.

Bojan Đurđić

U poslednjih par godina ostvaruje zapažene rezultate sa svojim klijentima: 1. i 3. mesto na najjačoj drumskoj amaterskoj trci u UAE, 1. mesto Gran Fondo Dubai drumska trka, podijumi u raznim starosnim kategorijama.
Trener je Aleksandra Romana koji je dugogodišnji šampion države i Balkana u planinskom biciklizmu.

Moj cilj za budućnost, je da podelimsvoje takmičarsko iskustvo i znanje sa mladim sportistima iz Srbije i da napravi vrhunski rezultat sa nekim ko bude najuporniji. – kaže Bojan Đurđić.