BICIKLISTIMA SPUTNJIKA 13 MEDALJA U ĆIĆEVCU

U organizaciji Biciklističkog kluba Sputnjik, opštine Ćićevac i BSS, na izazovnoj stazi u blizini Stalaća, u nedelju je održan treći MTB Kup Srbije.

(Sve detalje možete pogledati OVDE)


Dr Mirjana Krkić predsednik opštine Ćićevac , Radomir Pavlović (levo) predsednik BSS i Zoran Jelić organizator BK Sputnjik

Najbolji timski rezultat postigle su 3 ekipe BK SPUTNJIK i to kadeti, poletarke i mlađi poletarci koji su ubedljivo osvojili zlatne medalje ispred svojih konkurenata. Iako bez najboljeg Bogdana Angelovskog koji je ovog vikenda nastupao za kadetsku reprezentaciju Srbije na etapnoj trci u Češkoj, mladi Stefan i Igor Davidov su osvajanjem srebrne i bronzane medalje doneli prvu radost najboljem valjevskom klubu. Poletarke – Natalija Tošić i Natalija Kulinčević i mlađi poletarci Sava Starčević i Stefan Simović su osvajanjem istih mesta kao njihovi stariji drugovi doneli još dva timska zlata za BK SPUTNJIK. Na drugom mestu mlađekadetsku trku završila je i Mila Starčević dok su bronzane medalje pripale i Nikoliji Kulinčević i ekipama BK Sputnjik u konkurenciji mlađih kadeta i poletaraca.

[wds id=”10″]


Sa ukupno osvojenih 13 medalja, Valjevci su bili jedan od najuspešnijih klubova na ovom takmičenju kojem su dobrom organizacijom, inovativnim idejama i obezbeđenim velikim fondom nagrada dali poseban pečat i pozitivni impuls za razvoj biciklizma.

Posebno je impozantan broj prijavljenih od čak 202 takmičara u svim kategorijama što predstavlja mali rekord po broju učesnika u našem najmasovnijem takmičenju.
I ostali članovi BK SPUTNJIK su na ovoj trci ostvarili solidne rezultate. Izuzetno borbena bila je Đurđa Nedeljković koja je osvojila četvrto mesto, Anastasija Tošić je bila peta, a Pavle Tošić, Marko Ćesarević, Lazar Angelovski, Đorđe Pavić i Dimitrije Jezdić su ostvarili plasmane u sredini čime su dali značajne doprinose u osvajanju medalja u ekipnim konkurencijama.
Poseban kuriozitet je što su predstavnici BK Sputnjik, velikim zalaganjem roditelja i ostalih srodnika i prijatelja, na ovaj MTB Kup Srbije došli sa čak 11 vozila pa su svojim brojnošću od skoro 50 učesnika bili najbrojniji tim među 25 timova iz Srbije.

Naročito je veliku pažnju, odobravanje i pozitivne komentare privukla ideja organizatora da sve osvajače medalja, po ugledu na čuvenu biciklističku trku Pariz-Rube, nagradi sa poklonom sponzora – ciglane Mladost Leskovac -RJ Stalać i to ciglom koja je posebno pripremljena za ovu priliku da odgovarajućim logom i pratećom pločicom što je podržao i predsednik BSS Radomir Pavlović koji je i učestvovao u ovom iznenađenju koje je zasigurno obradovalo sve takmičare koji su se našli na pobedničkom postolju.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru