BEOGRAD-BANJALUKA: BENAŠEK PRVI U PRIJEDORU

Poljak Alan Benašek, član ekipe HRE Mazovse, pobedio je u četvrtoj etapi 16. međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka koja je vožena danas.


On je etapu dugu 165 kilometara od Doboja do Prijedora savladao za 4 časa, 39 minuta i dve sekunde nadmašivši dva slovenačka vozača, članove ekipe Adria mobil Davida Pera i Aljaza Zajca u sprintu.
Najbolji srpski vozač bio je Dušan Kalaba, reprezentativac Srbije koji je na cilj u Prijedoru stigao kao 13. sa zaostatkom od 12 sekundi za pobednikom.

REPREZENTACIJA SRBIJE NA TRCI BEOGRAD – BANJALUKA
ZA reprezentaciju Srbije, na ovoj trci, voze: Đorđe Đurić (Philippe Wagner, Francuska), Dušan Kalaba (Invikta bike, Novi Sad), Ognjen Ilić (Borac, Čačak), Marko Stanković )OBK Beograd, Beograd), Mihajlo Bolić (Lotus team),Igor Nadoveza (Lotus team), Aleksandar Bukvić (Hajduk).
Selektor je Miloša Milovanović, a u sastavu naše reprezentacije su i Marko Vasić mehaničar i Tadija Vučković maser.


U žutoj majici, u poslednjoj etapi starovaće Lenart Teugels iz ekipe Tarteleto koji ima samo tri sekunde prednosti nad poljskim asom Jakubom Kačmarekom iz ekipe HRE Mazovse i 28 sekundi prednosti nad trežeplasiranim Nemcem Jonasom Rapom iz ekipe Hrinkov pa nas očekuje zaista neizvesna završnica.

Najbolje plasirani naš vozač je reprezentativac Srbije Ognjen Ilić na 30. mestu sa zaostatkom od 3:26 minuta za vodećim.Sutra, u nedelju 17. aprila, se vozi peta, poslednja etapa od Dervente do beograda duga 155 kilometara. Start je u 12,00 časova.