BALKANSKI ŠAMPIONAT U KAVADARCIMA

Srbija sa devet medalja

Selekcija Srbije u drumskom biciklizmu, kadeti i juniori pokorili su Kavadarce. Sa devet odličja na Balkanskom šampionatu za juniore i kadete u Makedoniji, juniori Đorđe Đurić, Admir Kolašinac, Stevan Jovanov, Nikola Matejić, Bogdan Milošević, juniorke Emilija Đačanin i Jovana Radovanović, kadeti Nermin Ćatović, Jovan Divnić, David Luković, Igor Nadoveza, Lazar Selečanin i kadetkinje Sara Počuča i Bojana Vujasinović pokazali su kako se vozi i hronometar i trka na drumu.
– I na hronometru i na drumu bili smo podjednako uspešni sa po dva zlata, dva srebra i dve bronze, što nas je učinilo najuspešnijom reprezentacijom na takmičenju. Na hronometru je u juniorima pobedio Đorđe Đurić, dok je Sara Počuča bila prva kod kadetkinja. Drugi je bio Nermin Ćatović, dok je treće mesto i bronzu prigrlila Bojana Vujasinović, oboje u kadetskoj kategoriji. U drumskoj trci u juniorkama, odličnom vožnjom Emilija Đačanin dovezla se do drugog mesta, dok je u istoj trci Sara Počuča zauzela treće mesto u konkurenciji kadetkinja – ponosno priča Marko Sudarić, član programske komisije za juniore BSS.
Nastavlja Sudarić o rezultatima, onim najboljim ali i onim koji za malo nisu ostvareni:
– Đorđe Đurić je više nego dominantno pobedio. Od trećine trke otišao je u četvoročlani beg da bi na 48. kilometru do cilja solo napadom rešio pitanje pobednika. Rezultat je na kraju glasio drugoplasirani vozač sa krugom zaostatka, dva kruga za velikom grupom što odavno nije viđeno na ovom takmičenju. Ovim je Đorđe objedino titule u hronometru na drumu koji što duže vreme nije bilo u ovim kategorijama. U istoj trci Admir Kolašinac je bio peti. Ostaje žal što je Bojana Vujasinović pala kilometar pre cilja kada je pokušala solo beg. Jovan Divnić zauzeo je sedmo mesto i bio je jedan od najkvalitetnijih vozača u trci. U konkurenciji kadeta, uz ogroman timski rad, David Luković došao je do pobede u sprinterskoj završnici. Iskreno, svaki vozač je dao je manji ili veći doprinos ovom rezultatu, što je za veliku pohvalu. Timski su se poneli i ja sam prezadovoljan – iskren je do kraja Sudarić.