AUSTRALIJA POLOŽILA ISPIT U SVAKOM POGLEDU

Ovih dana u Biciklističkom savezu Srbije se šalimo da smo “jači od Tanjuga” jer imamo izveštače iz Rusije, Australije, Hrvatske…

A da su vredni, brzi i pravovremeni jesu. I da nas snabdevaju divnim fotografijama i vrsnim komentarima.

Iz Australije, sa tek minulog SP, još jednom raportira Radiša Čubrić, popularni Gile:


Sređuju se još utisci ali ono što odmah možemo da kažemo je nepobitno:Organizacija odlična , Wollongong mesto održavanja takodje prelepo mesto sa odlučnim uslovima za takmičenje ! – kaže Gile.

Čubrić dalje nastavlja:
Malo čudni zakoni za naše i Evropske standarde ali sve u svemu utisak da je Australija jedna od najuredjenih zemalja!
Sto se tičebBiciklizma uzeli su par medalja i u eliti muškaraca osvojili bronzu i Matheuws je obradovao veliki broj gledalaca!!
Mnoge zemlje su napredovale dosta naročito Afričke pa i Azijske ali ipak zemlje biciklizma Belgija, Francuska, Hilandija, Nemacka i Engleska osvojile najviše medalja!


Mi se nismo obrukali , svi koji su gledali Jeleninu trku videli su da je do zadnjih 15-20km bila stalno medju prvima i da to daje nadu da će jednog dana napraviti i istoriski rezultat za Srbiju!
Ilić je odvezao respektivno Hronometar sto je i njegova specijalnost a mladi Stolić je dao sve od sebe i staza je bila mnogo teža nego sto je izgledalo na profilu!


Naši Domaćini neverovatno gostoprimljivi i na tome smo veoma zahvalni zao mi je to nisam imao više dresova i majica Srbije da poklonim jer su to najviše želeli od nas!!


Uspeo sam doći do predsednika UCI Lappartienta i izneti nas najveći trenutni problem u drumskom biciklizmu a to je održavanje trka i dozvola od strane policije koja postaje za naše uslove nemoguće skupa.
Saslušao me je dobro posavetovao ali i obećao da će poslati pismo našem ministru policije a ako treba i lično posetiti Srbiju da nam pomogne oko olakšavanja i organizacije drumskih trka!
Bliži se kraj sezone i jedino Jelena Erić vozi nekoliko Trka u Italiji 3 Vale Varessine i Oko Romandije!

Pozdrav svima Radiša Gile Čubrić