DANILOVIĆ I DjURIĆ DRUGI I TREĆI NA ADRIATIK RACE 2021

U ciklusu priprema za Trku oko Srbije, nasa seniorska reprezentacija je nastupila na medjunarodnoj UCI trci Ardiatic race 2021 u Crnoj Gori, u terminu 27.08 i 28.08.

Ova trka nam je bila zavrsetak pripremnog ciklusa, a ujedno i generalna provera pred Trku oko Srbije.

Adriatic race 2021 je vozen u dve etape. Prvi dan je bila criterium point race, dok je dfugi dan bila UCI trka.

Kriterijumska trka se vozila u Kotoru, 25 krugova ukupne duzine 80km.

Na drugoj trci, koja je nama bila bitnija, vozeno je 9 krugova. Od samog starta trke su poceli pokusaji odvajanja koje su nasi momci pokrivali, da bi nakon polovine trke otisao beg od 10 vozaca u kome je bio i nas Marko Danilovic. U istom trenutku, u glavnoj grupi, imali smo peh gde je Djordje Djuric imao defekt, ali ubrzo se vratio u grupu. Marko Danilovic sa takmicarom bugarskog nacionalnog tima pravi prednost od 50 sekundi u odnosu na ostatak bega. Krug nakon toga glavna grupa dostize beg, dok prednost Danilovica raste na 1 minut. U poslednjem krugu Djuric Djordje i takmicar iz KK Kranj odvajaju se od grupe i dostizu Danilovica.

Na cilj koji je bio na brdu dolaze 3 takmicara:

1. Nik Cezmazar

2. Marko Danilovic

3. Djordje Djuric

Ova trka nam je bila dobra provera forme vozaca. Ocekuje nas i teska etapna 2.1 UCI trka kroz Rumuniju gde nastupaju 3 World tour ekipe. Na istoimenoj trci, za nacionalni tim Srbije nastupice i nas najbolji takmicar Dusan Rajovic kome ce ova trka biti odlicna uvertira za Trku kroz Srbiju.