69. TRKA OKO BUGARSKE – 4. ETAPA

Poznata međunarodna biciklistička trka “Oko Bugarske”, popularna “Obikolka” vozi se 69. put ove godine od 27. avgusta do 1. septembra,

Učestvuje 20 ekipa sa 114 vozača. Trka ima prolog i pet etapa.

Reprezentacija Srbije, koju predvodi selektor seniora Miloš Miladinović (mehaničar je Marko Vasić, a Tadija Vučković maser) vozi u sastavu :

121 STOJNIĆ Veljko (Corratec tmi,Italija)
122 ĐURIC Đorde ( Filip Vagner, Francuska)
123 ILIĆ Ognjen (Borac, Čačak)
124 DIVNIĆ Jovan (Partizan)
125 TURKULOV Luka (Inviktabajk)
126 RADMILAC Aleksandar (Borac, Čačak)

U timu Lotusa vozi naš Igor Nadoveza sa brojem 163, a u bugarskom Hemusu Marko Stanković sa brojem 175.

PROLOG

PROLOG u Sofiji u dužini od jednog kilometra pripao je poljskom vozaču Marseliju Boguslavskom. Najbolje plasirani naš vozač bio je Đorđe Đurić na 21. mestu, Veljko Stojnić je bio 24. Igor Nadoveza (Lotus) 26. Luka Turkulov 31. Ognjen Ilić 38. Marko Stanković (Hemus) 80. Aleksandar Radmilac 101. Divnić Jovan 113.

PRVA ETAPA

U prvoj etapi slavio je Nemac Tobias Nolde. Najbolje plasirani naš vozač bio je Đorđe Đurić na osmom mestu, Luka Turkulov je 12. Ognjen Ilić 22 Jovan Divnić. 24. Aleksandar Radmilac je 73. Veljko Stojnić 82. Lep rezultat postigao je i Marko Stanković u timu Hemus na 10. i Igor Nadoveza koji vozi za Lotus tim na 16.mestu

DRUGA ETAPA

Najbrži u drugoj etapi od Plovdiva do Trajana bio je Britanac Pol Doble. On je deonicu dugu 106 kilometara savladao za 2:37,29 časova. Drugi je bio Francuz Aleksis Guerin u istom vremenu, a treći Roland Taman iz Švajcarske sa zaostatkom od četiri sekunde.

Naš najbolje plasirani reprezentativac je Ognjen Ilić na 28.mestu.

TREĆA ETAPA- A

U prvoj poluetapi Treće etape prvi na cilj u Gabrovo je stigao Poljak Patrik Stozc.

Najbolje plasiran naš vozač je Đorđe Đurić na 10.mestu. Jovan Divnić je stigao na cilj kao 29….

TREĆA ETAPA -B

I druga poluetapa 3. etape donela je radost Poljacima.Pobedio je Šimon Rekita ispred Mađara Kristofa Adama Karla i Italijana Frančeska di Feličea.

Naš najbolje plasirani reprezentativac bio je Luka Turkulov na 37. mestu ( Na 36. je bio naš Igor Nadoveza iz Lotus tima). Đorđe Đurić je 39. Ognjen Ilić 42. Jovan Divnić 43. Marko Stanković koji vozi za Henus 1896 bio je 44.

ČETVRTA ETAPA

Pobednik četvrte etape je Poljak Marselo Boguslavski.On je ovu deonicu savladao za 3:18,18 časova. Drugi je Italijan Frančesko Dodelile, a treći Poljak Patrik Stosz, oba u vremenu pobednika.

Reprezentativac Srbije Đorđe Đurić je na cilj stigao osmi u istom vremenu.

PETA ETAPA

Pobedu u poslednjoj, petoj etapi Trke oko Bugarske proslavio je Šimon Rekita iz poljske ekipe Vuster, dok je generalnom plasmanu trijumfovao Ukrajinac Kirilo Tsarenko.

U petoj etapi najbolje plasirani naš reprezentativac bio je Đorđe Đurić na 14. mestu koji je naš najbolje plasirani vozač i u generalnom plasmanu na 32. poziciji.