62. TRKA KROZ SRBIJU

( FOTO,VIDEO)
Međunarodna biciklistička „Trka kroz Srbiju“ po 62. put okupiće asove iz dva točka iz celog sveta koji će se na drumovima naše zemlje nadmetati za „Žutu majicu“ namenjenu najboljem vozaču u generalnom plasmanu.
Svečano otvaranje trke i defile ekipa, zakazano je za 17,00 časova u centru Požarevca na Trgu oslobođenja, u utorak, 13. septembra.

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović je predsednik Organizacionog komiteta 62.Trke kroz Srbiju


-Na startu naše najveće biciklističke trke naći će se 20 ekipa sa 120 vozača koji predstavljaju 29 nacija Asovi dolaze iz SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Ukrajine, Kolumbije, Turske, Holandije, Italije, Irske, Danske, Austrije, Slovenije,Eritreje, Maroka, Češkea, Grčke, Mađarske, Poljske, Rumunije, Jermenije, Slovačke,Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije. Želim im da postignu željene rezultate, da pobedi najbolji, a Ministartsvu sporta Srbije, svim gradovima domaćinima i svima koji su nam omogućili da organizujemo ovako veliko sportsko takmičenje se neizmerno zahvaljujem – kaže predsednik Biciklističkog saveza Srbije i direktor Trke, profesor Radomir Pavlović.

Predsednik BSS prof.Radomir Pavlović na prezentaciji Trke u Požarevcu


Ovogodišnja „Trka kroz Srbiju“ ima četiri etape.
Prva se vozi 14. septembra od Požarevca do Mionice i duga je 147,6 kilometara . Start je u 12,00 časova.
Drga etapa se vozi 15. Septembra od Mionice do Čačka u dužini od 149,8 kilometara. Start etape je u 12,00 časova.
Treća etapa se vozi 16. Septembra od Čačka do Prijepolja. Trasa je duga 153,3 kilometra a start je u 10,00 sati.
Četvrta etapa, od Prijepolja do Čačka vozi se 17. Septembra od Prijepolja do Čačka i duga je 156,5 kilometara. Start je u 10,00 časova.


Biciklisti će se nadmetati za Žutu majicu , namenjenu najboljem u generalnom plasmanu čiji sponzor su gradovi domaćini. Najbolji vozač na brdskim ciljevima zaslužiće Plavu majicu koju sponzoriše RTS, dok će najbolj vozač po bodovima nostiti Zelenu majicu „Škode“.

Škoda i Auto Čačak su i ovoga puta uz Trku kroz Srbiju

Bela majica, čiji je pokrovitelj Ministarstvo sporta i omladine Srbije osvojiće najbolji mladi vozač do 23 godine. Najboljem srpskom biciklisti sleduje „Trobojna majica“ a pokrovitelj je Biciklistički savez Srbije.
Organizator Trke je Biciklistički savez Srbije i gradovi domaćini Požarevacm Čačak, Prijepolje i Mionica.

REPREZENTACIJA SRBIJEStojnić pobeđuje na Vuelti Venecuela 2022

Reprezentacija Srbije voziće su sastavu Veljko Stojnić, Đorđe Đurić, Ognjen Ilić, Nikola Krstić, Andrej Galović, Kristijan Antalović. Selektor je Miloš Miladinović.

Ovako je bilo na 61. Trci kroz Srbiju…