Većina klubova protiv Vanredne skupštine BSS

Velika većina biciklističkih klubova Srbije nije podržala zahtev nekoliko klubova i pojedinaca koji je stigao na adresu Biciklističkog saveza Srbije za održavanjem Vanredne skupštine BSS i smenom sadašnjeg rukovodstva.


Veliki broj istaknutih biciklističkih i sportskih radnika, članova Saveza
je osudilo neosmovane napade na BSS od strane Nemanje Vajsa, koji je i sam donedavno bio na plaćenoj funkciji generalnog sekretara BSS, smatrajući da izasvega stoje njegovi lični interesi koji se nikako ne poklapaju sa interesima biciklizma u Srbiji.

Predsednik UEC Enriko Dela Casa sa potpredsednikom BSS Dušanom Gojićem i predsednikom BSS Radomirom Pavlovićem.


Biciklistički savez Srbije ima 61 člana a po Statutu BSS pravo glasa imajuaktivni klubovi, njih 42 i 1 predstavnik pridruženih članova.
To znači da, po Statutu BSS, zahtev za Vanrednu skupštinu može podneti najmanje 15 klubova.Zahtev je uputilo ukupno 14 klubova ali jedan nema pravo glasa po Statutu BSS, a jedan je dao nepotpunu prijavu, zahtev.Dakle, samo 12 klubova je zatražilo Vanrednu skupštinu ( dostavljamo i dva priloga “ Zahtev za Vanrednu skupštinu i spisak klubova) što po Statutu BSS nije dovoljno.

Rukovodstvo BSS ima podršku ogromne većine klubova koji imaju takmičare, organizuju trke i aktivno učestvuju u radu Saveza.Mi smo uvek otvoreni za sve predloge, sugestije, kritike i dajemo sve od sebe, a dosadašnji rezultati to potvrđuju, da unapredimo biciklistički sport u Srbiji, kaže predsednik BSS profesor Radomir Pavlović.


Rad BSS je prepoznao i podržao i UCI i UEC koji je nedavno nagradio naš savez i sa nekoliko vrhunskih bicikala za pistu i koji je obećao veliku podršku u izgradnji piste,velodroma neophodnog za razvoj biciklizma objekta koji Srbija, kao jedna od retkih evropskih zemalja, nema.

Biciklistički savez Srbije, za svoj uspešan rad, dobio je i konkretnu pomoć od UCI i UEC , Svetske i Evropske biciklističke unije.

Predsednik i potpredsednik BSS Pavlović i Gojić na nedavnom Kongresu UEC imali su više razgovora sa čelnicima UEC Dela Casom i Lapatjenom

Posle dva specijalna bicikla za pistu, koje je darovao UEC, juče su u prostorije BSS na Terazijama u Beogradu, stiglo i šest bicikala kao podrška razvoju ženskog biciklizma u Srbiji, poklon UCI.

Treba podsetiti i da je, na predlog jednog od najbližih saradnika predsednika UEC Enrika Dela Case, prvog operativca Lapatjena, predsednik BSS Radomir Pavlović izabran za člana Evropske tehničke, stručne komisije za pistu.

       

About The Author

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Najnoviji članci

 
Dušan Silni Rajović drugi!
Naš as zablistao na Trećoj etspi "Tour of Istanbul"
Dušan Rajović peti!
Vožena je 2. etapa " Tour of Istanbul"
UCI nastavlja sa podrškom BSS
U sedište srpskog biciklizma stiglo šest "scott" bicikala
Startovao „Tour of Istanbul“
Apokaliptičnu 1. etapu trke Oko Instanbula prouzrokovalo veliko nevreme
Startovala „Tour de Fruška“
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović označio je početak velike biciklističke trke „Drumski izazov-Popov čot“
Srbija na „Tour of Istanbul“
Trka UCI kategorije 2.2 vozi se od 28. septembra do 1. oktobra 2023.
Kup Srbije ‘Valjevo u srcu“
Sjajna staza za planinski biciklizam u Babinoj luki
„Tour de Fruška“ u punom sjaju
Sportsko-rekreativna manifestacija održaće se u Vrdniku 23.i 24.septembra.

Najnoviji članci