Uspešno završen MTB Petrovaradin Fortress Cup

U nedelju, 2. juna je u Novom Sadu održana druga Međunarodna biciklistička trka MTB Petrovaradin Fortress Cup.

Naša olimpijka, Jovana Crnogorac, trijumfovala je u kategoriji Women elite, i tako reprezentaciji Srbije donela zlatnu medalju.

U 14 kategorija takmičilo se 134 najboljih biciklista iz zemlje, regiona i Evrope. Trka je u zvaničnom kaledaru UCI (Svetska biciklistička unija) i donosi 60 bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

„Prošle godine smo dobili jako dobre ocene od međunarodne komesarke, tako da je ove godine trka prve kategorije, a samim tim je i mnogo interesenatnija takmičarima iz celog sveta,” objašnjava direktor trke, Nemanja Vajs. “Imali smo više od 130 prijavljenih takmičara iz preko 16 zemalja sveta, među njima i Olimpijce i svetske prvake i to dovoljno govori o kvalitetu trke. Svakako da je 60 bodova interesantno nama u Srbiji, ali i zemljama u regionu odakle dolaze neki od takmičara, kao što su Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Bosna, odakle svi jure normu za Tokio i zato su došli u Novi Sad“, završio je Nemanja Vajs.

Događaj na Petrovaradinskoj tvrđavi upotpunila je i trka guralica, na kojoj je učestovalo preko 36 mališana uzrasta do pet godina.