Završen Balkanski šampionat u Elbasanu

Pavlović: Odlična ocena za hronometar, na drumu moglo bolje

Osam takmičara u klasi drumaša Marko Danilović, Miloš Borisavljević, Dušan Kalaba, Stefan Stefanović, Dušan Rajović, Nikola Kozomara, Dejan Marić i Elvedin Ćatović završili su učešće na Balkanskom šampionatu u Elbasanu. Epilog, treće mesto Borisavljevića prvog dana na hronometru i šesto na drumskoj trci. Ostali takmičari imali su solidne vožnje, Stefanović je bio deveti, Dušan Kalaba na 16. poziciji, Marić 23….
Selektor Radomir Pavlović u komentaru trke je rekao:
­ -Sigurno da je Borisavljević imao jako dobro vožnju jer nije vozio na državnom prvenstvu na hronometru. Sada je uzeo bronzanu medalju. Ponovio je rezultat Gabora Kase sa hronometra iz 2015. godine. I na drumu je bio odličan s obzirom da je konkurencija, pre svega u domaćim vozačima bila baš jaka. Kalaba je bio ispod očekivanja na hronometru jer činjenica je da je bio vicešampion države. Drugog dana na drumu nije bilo kao prethodnih godina. Izostao je Ivan Stević koji je prošle godine stigao do zlata na Balkanijadi. Znali smo da će bez njega da bude jako teško. Možda smo se i nadali medalji, ali ovog puta nije bilo realno – komentariše Pavlović.
Ocena?
­ -Zadovoljavajuća u celini. Za hronometar odlična jer nemamo tako dobre hronometraše u klasi seniora. Na drumu smo možda očekivali više od Borisavljevića jer je on naš najbolji brdaš, a ova staza je bila baš pogodna da se možda i dođe do odličja – zaključio je Pavlović.
Nacionalni tim u Elbasanu vodio je trener Radiša Čubrić, u pratnji su bili mehaničar Zoran Pavlović i fizioterapeut Lazar Dimitrijević.

Radomir Pavlović

Radomir Pavlović

Miloš Borisavljević

Miloš Borisavljević