Vajs: Nismo videli požar, mi smo u redu

U nedelju oko 17 časova po lokalnom, 22 po srpskom vremenu pronela se vest da šuma u blizini Olimpijskog parka Deodoro gori i da su između ostalih, evakuisani Jovana Crnogorac, naša predstavnica u MTB klasi i selektor Nemanja Vajs koji su u tom trenutku obilazili stazu.
Međutim, da je sve u redu, da nisu evakuisani ni on ni Jovana i da nije bilo mesta panici, potvrdio je i sam Nemanja Vajs, juče rano ujutru:
­ -Bili smo u obilasku staze koja je oko 30 kilometara udaljena od Sela. Dogovor je bio da zajedno sa selekcijom Slovenije pođemo i vidimo kakva je staza, ali su oni pola sata pre nas pošli. Činjenica je da je vetar jezivo duvao, nosio je jarbole sa staze a pretio je da će da ruši i barijere. Išli smo sredinom staze uz dogovor sa organizatorom. Istina je da su te iste barijere petnaestak minuta posle, počele da padaju kao domine ­ prenosi Vajs.
Na brdu na kom ste vi bili ništa nije ukazivalo na požar?
­ -Ne. Na brdu prekoputa se video dim, u tom momentu ne i požar. Čuli smo se sa slovenačkim selektorom Ferenčakom koji je rekao da je dobio informaciju da nije bezbedno da idemo dalje u obilazak. Istovremeno, kada smo krenuli dalje da se spuštamo i “snimamo” stazu prišao nam je jedan od organizatora i najlepše nas zamolio da se ipak udaljimo odatle, da će kola doći po nas. Tako je i bilo. Nešto posle 17 časova po nas je došao vozač u pik apu, odvezli smo se nazad. Niti je bilo panike, niti je iko od nas bežao. Dobro smo svi ­ poručio je selektor Nemanja Vajs koji je i juče tokom popodneva zajedno sa Jovanom Crnogorac išao u novi obilazak staze na kojoj srpska olimpijka vozi 20. avgusta.

IMG_1243IMG_1242IMG_1245IMG_1246IMG_1244IMG_1241IMG_1247IMG_1240