Uspešna sezona Metalca iz Kraljeva i najava još boljih rezultata

Kraljevčani u novom ruhu

Biciklisti i treneri Metalca iz Kraljeva godinu 2016. pamtiće kao jednu od najuspešnijih u istoriji kluba, sa velikom tradicijom dugom 60 godina. Odlazak na Svetsko prvenstvo i 18. mesto Dušana Rajovića, potom 24. mesto Jelene Erić oboje na drumu, brojni podijumi na velikim takmičenjima u Evropi, na turneji u Aziji, postolja na Kupu i Prvenstvu Srbije, govore u prilog ovoj činjenici.
Radiša Čubrić, prvi trener ekipe u gradu na Ibru sa ponosom priča:
– Bili smo prvaci Srbije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u klasi
elite, potom u mlađim seniorima na drumu, hronometru, kriterijumskoj vožnji kod muškaraca. Ponosni smo na i na bronzanu medalju Miloša Borisavljevića na Balkanijadi, a najviše na vrhunske rezultate Jelene Erić i Dušana Rajovića na Svetskom prvenstvu u Dohi – kaže Čubrić
Podseća Čubrić da su njegovi vozači osvajali majice i u Aziji:
– Uz pomoć grada Kraljeva koja bi sigurno trebalo da bude veća i naših malobrojnih sponzora uglavnom van Srbije, uspešno smo učestvovali kao jedina srpska ekipa na Euro i Azija Turu i osvajali postolja. U Kini su Rajović i Borisavljević dominirali. Sarađivali smo odlično sa komšijama, vozačima i trenerima iz čačanskog Borca i na obostrano zadovoljstvo imali smo uspeha na trkama u Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj.. Na žalost, tragedija i smrt Dejana Marića baš na trkama u Kini, ostavili su dubok trag i tugu na uspeh ove generacije i cele sezone.
Ipak, i Čubrić i njegov tim već imaju plan i program na stolu za predstojeću takmičarsku godinu:
– Krećemo sa potpuno novim timom koga će da predvode mladi vozači od 1996. do 1998. godišta pojačani iskusnim Borutom Ramšakom iz Slovenije i Antonijom Baraćem iz Bosne i Hercegovine, koji će voziti za nas jače trke, evropske kupove u Italiji, Francuskoj, Mađarskoj, Poljskoj… Od mladih snaga tu su Milan Dragojević, Dimitrije Žarković Đolai, Miloje Bažalac, Jovan Milenić, Nemanja Stojanović. Nadamo se dobrim rezultatima i nastavku niske uspeha.
Ne krije Čubrić da i sa kadetskom selekcijom, Metalac može daleko da se vine:
– Pravimo verovatno najjaču kadetsku ekipu u Srbiji sa Desimirom Rudincem, te prvakom Srbije Davidom Lukovićem, Lazarom Selečaninom i Urošem Zdravkovićem. Luka Bojović biće jedna od glavnih uzdanica među pionirima – zaključio je Radiša Čubrić.

RAJOVIĆ I ERIĆEVA ZA METALAC, BTC I ADRIU

Dušan Rajović i Jelena Erić i dalje ostaju najveći asovi Metalca na drumu iako voze za slovenačke klubove:
– Dušan Rajović nastavlja školovanje u slovenačkoj Adriji, ekipi koja je
odskočna daska za Pro Tur što je i san i cilj ovog kluba, ali ostaje član Metalca na domaćim takmičenjima i Državnom šampionatu. Isto je i sa Jelenom Erić, koja već u Pro Turu vozi za tim BTC Siti iz Ljubljane, ali na domaćim i nekim međunarodnim trkama i dalje će nositi dres Metalca – objašnjava Čubrić.