Uspeh takmičara Borca na međunarodnoj sceni

Podijumi u Solunu

Na petoj međunarodnoj biciklističkoj trci „Solun 2016“ u Grčkoj biciklisti Borca osvojili su dva druga i jedno treće mesto. Kombinovana ekipa sastavljena od seniora, juniora i dva gosta iz BK Partizan iz Beograda napravila je dobre rezultate u konkurenciji 96 vozača iz domaćih timova ali i Rumunije.
Prvog dana vožena je trka sa startom i ciljem u Stavrosu u dužini od 141 kilometara. Stefan Stefanović je na teškim delovima staze uspevao da se odvoji od vodećeg karavana, ali njegovi begovi su bili kasnije anulirani. U taktičkoj završnici u poslednjih 25 kilometara od vodeće grupe uspeli su da se odvoje takmičar Borca Stefan Klisurić i takmičar iz Rumunije. Taj beg odgovarao je Borcu i Rumunima i zajednički su uspeli da osujete sve napore grških biciklista da ih stignu. U sprintu bolji je bio iskusnikji Marijus Petrače, dok je Klisurić osvojio drugo mesto. U sprintu prateće grupe najbolji je bio Dušan Kalaba koji se domogao trećeg mesta. Stefan Stefanović i Goran Antonijević takođe su bili u prvih deset.
U nedelju, dan kasnije vožena je ulična trka u Solunu pored Belog tornja i glavne promenade na obali. Vozilo se 10 krugova po 4,5 kilometara. Pored velike prosečne brzine koju su biciklisti napravili 48km/čas, na cilj je došla velika grupa. U sprintu Goran Antonijević prvi je povukao i imao sigurnu pobedu u rukama, ali na 50 metara pre cilja na neravnini puta bicikl mu je proklizao, što je iskoristio ponovo takmičar iz Rumunije i za pola točka osvajio je prvo mesto ispred Antonijevića.
Sledeće učešće član ekipe Borca, Stefan Stefanović imaće na Svetskom
prvenstvu za takmičare do 23 godine, koje se održava u Kataru 15. oktobra 2016. godine.

goran-antonijevic-na-podijumu-u-solunuekipa-borca-na-prezentaciji-u-stavrosuklisuric-i-kalaba-na-postolju-u-stavrosu