U susret trci Beograd-Banjaluka

Najbolji domaći i vozači iz cele Evrope uveličaće 11. izdanje

Nešto više od mesec dana preostalo je do starta tradicionalne, 11. Međunarodne trke Beograd-Banjaluka. Ova trka koja iz godine u godinu okuplja na stotine takmičara ne samo iz regiona već iz cele Evrope, u 2017. godini izrasla je u pravi sportski spektakl, jer su organizatori najavili mnogo novina.
Branko Banović, predsednik BSS i direktor BK Partizan, Dušan Banović, direktor trke i Ranko Marić, generalni sekretar BSB i sekretar trke bili su na prijemu u Bijeljini, gde će da bude cilj trke. Domaćini su bili Boro Đokić, Mile Pejčić, šef kabineta gradonačelnika Bijeljine i Milan Lazić.
– Trka Beograd-Banjaluka već broji 11. izdanje. Međunarodna biciklistička trka, koja okuplja ono najbolje iz Srbije, regiona, sa Starog kontinenta. U planu je da se vozi 28, 29 i 30. aprila. Trke planirane za 29. i 30. su u zvaničnom međunarodnom kalendaru kategorije 1.2. U subotu, 29, vozi se od Beograda preko Obrenovca, Šapca, Bogatića, Pavlovića Ćuprije do Bijeljine, u dužini od 135 kilometara.
Grad Bijeljina je domaćin cilja, da tako kažem. Ujedno, to je naš višegodišnji saradnik i stalni pokrovitelj manifestacije. U nedelju 30. aprila se vozi od Teslića preko Tešnja, Doboja, Dervente, Prnjavora do Banjaluke u dužini od 170 kilometara – osvrnuo se prvo na tehničke detalje Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije.
O broju već prijavljenih takmičara, Banović je preneo:
– Očekuje se veliki spektakl na ulicama Banjaluke, jer će se na kraju voziti nekoliko krugova u centru grada. Biće i direktan prenos na Radio Televiziji Republike Srpske. Imamo prijavljenih 25 ekipa iz 20 evropskih zemalja. Boje Srbije braniće Partizan, Borac iz Čačka i Metalac iz Kraljeva. Najbolji takmičari koji će se boriti da predstave zemlju u što lepšem svetlu. Prijave su dostavili i vozači iz Engleske, Slovenije, Italije, Nemačke..Organizatori su Biciklistički savez Srbije, uz tehničku podršku BK Partizan i Biciklistički savez Republike Srpske.
Na kraju, Branko Banović posebno se zahvalio gradu Bijeljini, gradonačelniku Mići Mićiću i njegovim saradnicima na punoj podršci koja traje već 11 godina:
– Uz sve najavljeno, planiran je i kulturno umetnički program, a organizujemo i takmičenje predškolaca iz Bijeljinskih vrtića i to po kategorijama, od onih najmlađih na guralicama i trotinetima, sve do onih koji već voze mini bicikle.
To će da bude 29. aprila u Bijeljini pre nego što karavan trke stigne oko 13 časova.

KLINCI, DOĐITE NA KRUŽNU TRKU NA TERAZIJE

Prvi put ove godine voziće se kružna trka na Terazijama i to 28. aprila kao uvertira za trodnevni spektakl:
– U petak je ta kružna trka ulicama grada Beograda koja će da startuje oko 19 časova. Pre toga biće predstavljanje timova, svečano otvaranje trke i kratka školska trka za beogradsku decu. Nazvali smo je Krug oko Terazija. Želimo deci da priblimo pre svega biciklizam kao sport, a ovo su prave prilike za tako nešto – istakao je Banović.