Tragedija na trci u Kineskoj provinciji Fudžijan

Poginuo Dejan Marić

U Kini se u nedelju desila velika tragedija, za Srbiju za srpski sport za biciklizam. Dejan Marić, 25-godišnji vozač Metalca iz Kraljeva, reprezentativac naše zemlje izgubio je život na trci „Vuji“ u kineskoj provinciji Fudžijan.
Kobni trenutak dogodio se na 16. kilometru kada se Marić sudario sa još nekoliko takmičara. Iako je odmah prebačen u bolnicu, momak rodom iz Loznice nije izdržao. Preminuo je od teških povreda.
U karijeri je vozio za Partizan iz Beograda, za beogradski OBK, Radnički iz Kragujevca, Metalac, a bio je i član selekcije Srbije. Na azijsku turneju pošao je sa još četvoricom momaka Nikolom Kozomarom, Markom Danilovićem, Milošem Borisavljevićem, Dušanom Rajovićem i kolegom iz Slovenije Rokom Korošecom.
Šok među kolegama vozačima, trenerima, u svetu biciklizma. Jedan od Dejanovih trenera Rajko Čubrić, rekao je:
– Još uvek sam u šoku, naši takmičari koji su sa Dejanom vozili u Kini ne mogu da dođu k sebi. Rano ujutru sam se čuo sa trenerom Radišom Čubrićem kada se sve to i dogodilo. U žaru borbe na 16. kilometru Dejan je udario glavom o betonski stub. Odmah je stigla i hitna pomoć, ali je bilo kasno. Kobne su bile povrede. Na putu do bolnice je izdahnuo…Činimo sve kako bismo pomogli, jer je procedura oko preuzimanja tela, pogotovu iz Kine, teška i sam proces oko dopremanja je jako dug. Na vezi smo sa ambasadom Srbije u Kini, sa ministarstvom unutrašnjih poslova, kako bismo pokušali što pre da preuzmemo telo – drhtavim glasom pričao je Čubrić.